Надрукувати
Категорія: Освіта
Перегляди: 565

Протягом січня-червня 2020 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 273 випускника. Серед них 207 випускників закладів вищої освіти,  66 – закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

«Важливе значення для майбутнього працевлаштування є правильний вибір професії. Адже основною проблемою на ринку праці  є існуючий дисбаланс попиту та пропозиції робочої сили, - зазначає директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня. - На жаль, існує невідповідність між тим, чого чекають роботодавці від випускників та рівнем їх практичної підготовки. Так, цьогоріч, за направленням обласної служби зайнятості  працевлаштовано лише 31 випускника навчальних закладів».
Пом’якшити  професійний дисбаланс допомагає профорієнтаційна робота служби зайнятості. Так, з початку року профорієнтаційними послугами скористалися майже тисяча осіб з числа студентів та учнів закладів професійно-технічної освіти. Для них проводились семінари та тренінги з техніки пошуку роботи, економічні екскурсії, групові консультації, засідання клубів, виїзні акції. У зв’язку із запровадженням карантину, наразі заходи проводяться у форматі вебінарів. Під час вебінарів широко популяризуються безкоштовні онлайн сервіси з профорієнтації Proforientator.info та платформи: з профорієнтації та розвитку кар’єри,  «Моя професія:консультаційна  мережа»,  для отримання додаткових знань і компетенцій. Це сприяє підвищенню конкурентоспроможності випускників на ринку праці.   
А у разі відсутності на ринку праці вакансій за професіями та спеціальностями, які отримали випускники, служба зайнятості пропонує їм отримати нову робітничу професію. Цьогоріч 16 випускників закладів освіти звернувшись в службу зайнятості, були направлені на професійне навчання.
До відома: Станом на 1 липня 2020 року кількість осіб з числа випускників, які мали статус безробітного становила 146 осіб, що на 15 осіб більше, ніж на відповідну дату минулого року.