П’ять шкіл Ярмолинеччини перейдуть на литовську електронну систему. Це стало можливим завдяки участі у пілотному проекті впровадження електронної платформи «Моя Школа». Відповідний меморандум про співпрацю підписали днями Ярмолинецька територіальна громада та Литовсько-Українська компанія «Nevda». Аналогічні пілотні проекти, безкоштовні для громади на випробувальному етапі,  впроваджено уже у Вінницькій та Закарпатській областях. 

Участь у доволі знаковому для громади двосторонньому підписанні взяли Сєргєюс Тіхоміровас, комерційний аташе Посольства Литовської Республіки в Україні, Анна Суржа, заступниця директора ТОВ «АЙТІ ПРО», дочірнього підприємства литовської компанії «NEVDA», представники компанії у Хмельницькому регіоні Євгенія Лук’янець, Ігор Сорока, а також керівний склад Ярмолинецької територіальної громади, начальники відділів.
У Литві цією системою, створеною 17 років тому, користуються  не тільки навчальні заклади, але 100 відсотків муніципалітетів, розповіла Анна Суржа. Платформа, спрямована на перехід від паперового документообігу до електронного, передбачає не лише модернізацію й осучаснення процесу освіти, а й управління навчальним закладом. Йдеться ж бо не лише про електронні журнали та щоденники: довідки, звіти, вся життєдіяльність навчального закладу буде в єдиному цифровому просторі, доступ до якого в реальному часі матимуть усі учасники навчального процесу, а також органи місцевої влади. Унікальна можливість тримати руку на пульсі з’явиться й у батьків. До багатофункціональної системи можна потенційно доєднати всі сфери, включаючи відеонагляд. До того ж, «Моя школа» повністю адаптована під вимоги Нової української школи, з максимальними можливостями    захисту бази даних.
Честь стати першопрохідцями у впровадженні литовського досвіду отримали: ярмолинецькі НВК №1 та ЗОШ №2, Новосільська, Москалівська та Ясенівська школи.
«Велися домовленості й про робочі зустрічі на рівні посольства Литви в Україні та обговорювалися питання про співпрацю Ярмолинецької громади із містом чи територіальною одиницею Литви, яка стане побратимом, — констатував голова Ярмолинецької тергромади Андрій Шутяк. — А це передбачає надходження інвестицій у громаду. Крім того, відбудеться підписання договору «Братська школа».