В Освітньому домі прав людини, що у Кам’янці-Подільському,  відбулася «Школа запобігання та протидії домашньому насильству. Обмін досвідом надання допомоги жертвам домашнього насилля на рівні громад».

В роботі школи взяли участь представники трьох областей: Чернігівської, Сумської та Хмельницької. Серед них - громадські офіцери з протидії домашньому насиллю, працівники соціальної сфери, громадські активісти, котрі зацікавлені в наданні правової допомоги жертвам гендерно-зумовленого та домашнього насильства.

Кам'янець-Подільський у тренінгу представляли працівники департаменту соціального захисту населення Тетяна Заянчуковська і Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Еліна Ковтун.

Як повідомляють у міській раді, разом із тренеркою школи Людмилою Гриценко, експерткою з протидії домашньому насильству, учасники аналізували, що необхідно знати про домашнє насильство, про його причини та наслідки, про фактори, що мають місце в суспільстві та впливають на випадки виникнення цього явища, яким є портрет кривдника та жертви тощо.

Окремо обговорювали домашнє насильство, саме як факт порушення прав людини і, зокрема, про взаємодію та співпрацю в процесі надання належної допомоги постраждалим.