Надрукувати
Категорія: Освіта
Перегляди: 493

Восьмого жовтня учні Копистинського навчально-виховного комплексу відвідали Хмельницьку міську раду з екскурсією. Учні 5-9-х класів навчального закладу мали можливість познайомитися із представниками місцевого самоврядування та роботою Хмельницької міської ради.

На початку екскурсії про будівлю міської ради та історію Проскурова – Хмельницького розповіла представник музею історії міста Хмельницького.
Далі школярі працювали у сесійній залі міської ради. Тут про кількісний склад ради, роботу депутатів, основи та принципи місцевого самоврядування розповіла керуючий справами виконавчого комітету міської ради Юлія Сабій.
Говорили також про символіку міста, важливість співпраці та консолідованої роботи міського голови та депутатського корпусу. Діти активно брали участь у спілкуванні – відповідали та ставили цікаві запитання.
Окремо зупинилися на важливості усвідомленого вибору під час голосування та процедурі голосування, поговорили про правила поведінки на виборчій дільниці.
Звертаючись до школярів, Юлія Сабій наголосила на важливості освіти.
«Ви маєте зрозуміти, що вчитися, в першу чергу, потрібно для себе та свого майбутнього, адже будувати та розвивати країну мають освічені люди. В Хмельницькій громаді ми ініціюємо багато цікавих та корисних проектів для молоді. Зокрема, «Школа молодого лідера», «Шкільний громадський бюджет». Багато уваги приділяємо спортивним заходам. Я закликаю вас бути активними та брати участь у різних заходах та проектах», - підкреслила Юлія Сергіївна.
Також в ході екскурсії школярі обрали свого міського голову, який визначився із членами своєї команди. Молодь мала можливість спробувати себе у ролі представників місцевого самоврядування.
Після завершення спілкування в подарунок учні отримали брошуру «Хмельницька міська рада. Проскурівське реальне училище» (з серії «Пам’ятки історії та архітектури міста Хмельницького», автор С. Єсюнін).