У навчально-виховному комплексі №9 міста Хмельницького відбувся магістральний міні-EdCamp «Професійна компетентність вчителя: можливості, прокачка, лайфхаки». Учасників зібрання привітав міський голова Олександр Симчишин.

«Магістральний міні-edcamp Khmelnitskyi Educational Facility – знакова подія. Вчителі зі всієї України приїхали «прокачати» свої навички у наше місто! Добре, що освіта стає сучасною і мобільною. Педагог не може відставати від змін, які відбуваються навколо, і ми формуємо саме активну професійну спільноту», - зазначив Олександр Сергійович.

Майже 150 педагогів з різних регіонів України долучилися до освітньої події. В рамках заходу було проведено 22 цікавих, нестандартних, інноваційних заходи (майстерки, тренінги, дискусії). Вчителі отримували нові знання, обмінювалися досвідом, вивчали сучасні методики викладання, знайомилися та спілкувалися. Такі заходи є надзвичайно корисними та продуктивними в професійному плані, адже дозволяють перейняти цікавий досвід та поділитися власними напрацюваннями. В 2021 році заплановано провести 15 аналогічних заходів.

 Довідково

EdCamp уперше був проведений у 2010 році натхненними освітянами із США. На сьогодні понад 1500 заходів у 29-ти країнах світу об’єднали учителів та учительок і різноманітних стейкхолдерів освітнього процесу з усіх куточків земної кулі для відкритого обміну педагогічним досвідом, співпраці й вирішення спільних завдань.

EdCamp – конференції, які проводять самі учасники - як правило, їх називають (не)конференцією. EdCamp призначені для отримання інтерактивного професійного досвіду викладачами шкіл.

В Україні існує національна спільнота відповідального вчительства EdCamp Ukraine, створена за принципами міжнародного руху EdCamp. Перша національна конференція пройшла в 2015 році у Харкові.