7 листопада відзначила 82-у річницю з дня народження ветеран педагогічної ниви, заслужена вчителька України Людмила Сидорівна Добрянська. Майже 60 літ вона віддала дітям! Її мала батьківщина – містечко Гайворон, біля якого протікає річка Південний Буг.

Тут минули її дитинство та юність. У 1957 році із золотою медаллю закінчила школу, а в 1962-му – Одеський державний педагогічний інститут імені К. Д. Ушинського. Після цього вона почала викладати математику в Адамівській восьмирічній школі на Віньковеччині, а в 1965 році – переведена на посаду вчителя в Соколівську загальноосвітню школу, де й працювала до виходу на заслужений відпочинок.
Серед її вихованців – доктори і кандидати наук, лікарі, вчителі, інженери, військовослужбовці, підприємці, механізатори… Її досвід вивчався та узагальнювався Хмельницьким інститутом удосконалення вчителів. Крім того, Людмила Сидорівна брала участь у республіканських педагогічних читаннях у Києві.
Переможець республіканських педагогічних читань представляла вчительство Хмельниччини на IV Всесоюзних педагогічних читаннях, які відбулися у Харкові. Людмилі Сидорівні – одній із перших було присвоєно звання вчитель-методист. Інститут УКВ узагальнив її роботу як класного керівника, вона приїхала переможцем із столиці.
Після успіху в Києві та Харкові розпочалися «баталії» у школі: то обласний семінар вчителів математики, то завучів із виховної роботи… Вона давала відкриті уроки, ділилася досвідом роботи на сторінках районної, обласної та республіканської преси. Її запрошували читати лекції в педагогічний і технологічний інститути нашої області, приймати там вступні іспити. Інститут удосконалення вчителів видав кілька плакатів із досвіду роботи вчительки Людмили Паламарчук (Добрянської), а в рідному Гайвороні на Кіровоградщині її прізвище вміщено в енциклопедію міста. З нею підтримувала тісні зв’язки Академія педагогічних наук України.
За сумлінну працю в 1982 році їй присвоєно почесне звання “Заслужений вчитель України”. Вона обиралася депутатом районної ради та членом її виконкому, членом ради ветеранів села Соколівка, постійно спілкується з мешканцями села, особливо з ветеранами війни і праці, молодими людьми, часто виступає перед ними. Ось і нещодавно, виступаючи перед педагогічним та учнівським колективами місцевої школи, розповіла про злочини фашистів під час Другої світової війни на Ярмолинеччині та в Бабиному Яру в Києві. Перебуваючи на екскурсії в Німеччині, відвідала могилу земляка-соколівчанина Героя Радянського Союзу Іллі Рисюка. Сьогодні продовжує активно займатися громадською діяльністю.
Рада ветеранів селищної територіальної громади, ветерани війни і праці села Соколівка вітають Людмилу Сидорівну Добрянську із днем народження і бажають їй доброго здоров’я, активного мирного і щасливого довголіття, сімейного благополуччя і достатку, любові й поваги від рідних та близьких.