У Хмельницькому у мікрорайоні Озерна відбулося урочисте відкриття новозбудованої початкової школи №1.

«У продовження Дня святого Миколая, збулася ще одна моя маленька мрія! І, впевнений, не лише моя. «Мріяти, вірити в мрію і працювати», - саме так твориться майбутнє!
У святковій атмосфері, з аніматорами, десятками локацій для дітей, цікавими уроками, спортивними змаганнями, розвагами, відкрили початкову школу №1 на Залізняка, 32.
Це нова, сучасна, класна школа. Її загальна вартість – 132 млн грн, активно будувати почали у 2019 році. З 2016 року це був проєкт будівництва НВК – школа +садочок. Ми його розділили на дві черги. У 2019 році запрацював дитячий садочок (тут зараз 380 діток), а сьогодні – початкова школа.
Повноцінний навчальний процес школа розпочне з 10 січня. Тут буде навчатися майже 800 дітей. Це 1-4 класи.
Школа відповідає усім сучасним вимогам. Вона має енергетичний сертифікат, міжнародний сертифікат доступності. Санвузли (18), місця загального перебування ідентифіковані шрифтом Брайля, змонтовано 2 ліфти.
Школа має приблизно 250 одиниць комп’ютерної техніки, 2 комп’ютерних, 2 лінгафонних класи, медіатеку, сучасну їдальню і харчоблок, актову (на 700 місць), танцювальну, спортивну зали, медпункт, кімнати для педагогів, 24 класних кімнати, класи на поділ для різних предметів.
Особливої уваги заслуговує вулиця. Стадіон для футболу, окремо – для баскетболу, волейболу, гандболу, легкоатлетичні доріжки, ями для стрибків. Вуличні тренажери на всі смаки, дитячі майданчики. Все безбар’єрне і доступне.
Загальна площа будівлі – понад 11000 кв.м.
У школі працюватиме майже 100 працівників. Це і педагоги, і непедагогічний персонал. Вони вже з нетерпінням чекають 10 січня.
Нова школа – інвестиція у майбутнє, в знання, в дітей – найкраща зі всіх можливих інвестицій. За час каденції ми збудували або добудували 12 навчальних закладів. Наступного року завершимо добудову ЗОШ № 8 і робимо проєктно-кошторисну документацію на новий ліцей по Січових Стрільців, 8а для 5-11 класів, на 1400-1500 учнів.
Це все те, заради чого варто жити і працювати! Головне – діти щасливі. Навіть справжній лапатий сніг випав з цієї нагоди
Працюємо далі…» - зазначив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі Фейсбук.