Передріздвяний настрій надихнув учнів Лісоводського професійного аграрного ліцею на створення вертепу. Як втілити таку ідею, підказали заступник директора ліцею Леонід Ткачук і керівник гуртка Людмила Кулакова. А вже самі ліцеїсти взялися виконати складну, але дуже цікаву для них роботу.

Авторами різдвяного вертепу стали не менше десятка учнів. У кожного були свої завдання. Ілона Івахова, до прикладу, взялася наносити сюжетні малюнки на скло. Вона опановує спеціальність повара-кондитера і каже, що захоплення малюванням обов’язково сприятиме в її професійній діяльності. До неї долучилися й Діана Зорій, Соломія Вавринюк, Анастасія Магола, інші дівчата, і вже згодом на частинах скла з’явилися зображення.
А з’єднати всі частини, під’єднати освітлення та низка інших робіт випала хлопцям. Богдан Марченков освоює в ліцеї спеціальність зварника та коваля. Ті вогники, що миготять всередині вертепу, створюючи відчуття Різдвяної ночі, – його робота.
«Кожен виконував свою частину роботи над вертепом. І вона для нас була дуже цікавою. Ми наче ще більше здружилися, створюючи його», – ділиться враженнями Богдан.
Вертеп, створений руками учнів ліцею, згодом займе гідне місце в музеї закладу, де зберігаються чимало інших їхніх виробів. А в ці Різдвяні дні він нагадуватиме про народження Ісуса та про велику Доброту, яку уособлюємо з Ним.