В історії України це був перший День рятівника, який не святкували в Державній службі з надзвичайних ситуацій, а лише відзначили кращих працівників та згадали полеглих побратимів.

З початку московського вторгнення загинуло 43 пожежники, десятки отримали важкі травми, бойова екіпіровка бійців поповнилася бронежилетами, та, попри все, вони не полишають свою нелегку службу.
В обласному управлінні ДСНС нагородами та цінними подарунками відзначили найдостойніших. Начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій, вручаючи нагороди, подякував присутнім за оперативну ліквідацію наслідків ракетних ударів в області. Зокрема, за сприяння ОВА придбано пневмокаркасний наметний модуль у комплекті з системою накачування повітря, освітлення та обігріву, потужний гідромолот для розбору завалів та рятувальних робіт, 2 сучасних металошукачі вибухонебезпечних предметів, сучасний рятувальний човен із двигуном та причепом.
Зі словами подяки звернулась і голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк, яка у своєму виступі згадала про спільну роботу з волонтерами для допомоги переселенцям, про турботу та збереження національного багатства держави, зокрема, природно-лісового фонду, попри загрозу ракетних ударів. Для зміцнення матеріально-технічної бази та належного забезпечення особового складу працівників ДСНС в області вона вручила від Хмельницької обласної ради сертифікати на 4 бензорізи, а особисто від себе — подарунковий грошовий сертифікат на потреби управління.
Слова привітання висловив і Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, побажавши, щоб кількість особового складу, яка виїжджає на ліквідацію надзвичайних подій, залишалася незмінною і при поверненні у місця розташування.
За сприяння Хмельницької міської ради на озброєння рятувальників надійшли 19 сучасних радіостанцій, а також каркасний намет із системою життєзабезпечення.
Начальник управління ДСНС генерал-майор служби цивільного захисту Едуард Братко стисло окреслив роботу надзвичайників Хмельниччини вражаючими цифрами. Так, з початку року в області ліквідовано 1397 пожеж, врятовано 84 людини, з них — 6 дітей, групою піротехніків на Хмельниччині виявлено та знешкоджено 9197 вибухонебезпечних предметів.
Рятувальниками-саперами аварійно-рятувального загону спецпризначення й досі проводиться розмінування деокупованих територій, під час якого виявлено та знешкоджено 50895 вибухонебезпечних предметів і цієї роботи вистачить ще на тривалий період.
Як відомо, рятувальники – це герої без зброї, але мужність – це зброя кожного рятівника. Та особливо вражає мужність чарівних українок, які разом із козаками у пожежних шоломах протистоять викликам війни, викликам стихії.