У коворкінгу “Заходи Хаб” зібралися мешканці Хмельницького та переселенці з інших областей, які обговорили можливості інтеграції молоді ВПО в регіоні. Захід організували для налагодження співпраці та координації між молоддю і місцевою та державною владою. Присутніми були відділи молоді всіх рівнів, організації громадянського суспільства, представники студради університетів, молодіжної ради міста та області, молодіжні центри, активісти. 

Заступниця міністра молоді та спорту України Марина Потапенко презентувала діяльність Міністерства молоді та спорту в компоненті інтеграції молоді ВПО. А  голова Української асоціації молодіжних рад Володимир Сонько та провідний фахівець державної установи "Всеукраїнський молодіжний центр" Аліна Козицька представили свої програми у цьому напрямку.

Голова громадської організації “Заходи” Юрій Давиденко зазначив: “Наша організація з Маріуполя, ми створювалися 6 років тому саме з метою інтеграції переселенців у життя нових для них громад. Це нове середовище, незнайоме для людей, їм важливо не тільки знайти житло, а й роботу, нових знайомих, відчути себе частиною спільноти”.

Загалом учасники сформулювали кілька важливих тез:

  • необхідно оцінювати потреби і обговорювати результати, щоб кожна організація знала на чому зробити акцент у своїй діяльності;
  • потрібно не тільки створювати ініціативи для ВПО, а й запроваджувати спільні проєкти між переселенцями та мешканцями міста, області;
  • добре для інтеграції працюють освітні та нетворкінгові заходи: здобувати нову спеціальність та професію актуально серед ВПО;
  • переселенці можуть ділитися досвідом реалізації ініціатив та проєктів у їх містах, відновлювати на нових територіях бізнес, громадські організації  та об’єднання, що сприятиме розвитку міста їх нового мешкання.

Раз на квартал робити великий захід з участю ВПО та організаціями які працюють для них.

Проєкт впроваджується ГО “Заходи” за підтримки проєкту ПРООН "Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні", що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.