Ще зранку 24 грудня Хмельниччина,  ніби в  шати  зі світла,  вбралася  у ніжні  різдвяні передзвони. Вони радісно лунали в усіх католицьких храмах,  сповіщаючи про наближення одного з найголовніших  християнських свят – Різдва Христового. Та що там подоляни, у різдвяні дзвоники вслухалися  цього дня католики та протестанти 145 країн світу, для яких День  Народження Спасителя є чи не найбільшим офіційним державним святом. На  крок ближчою до багаточисельної католицької громади  стала цього року і влада. Як відомо, перший день Різдва  для католиків  Хмельницької та деяких інших областей було оголошено офіційним вихідним.

Святу Месу в ніч Різдва Христового у Ватиканській базилиці за участю багатьох кардиналів, єпископів і архієпископів, священиків, монахів і віруючих з усіх частин світу проводив Папа Франциск. А ми, подільськовістяни, в ці ж самі зворушливі хвилини разом із нашими земляками  вдивлялися в незбагненну таємницю та черпали дивовижне світло народження Сина Божого під звуки колядок, що лились в Храмі Христа Короля Всесвіту у Хмельницькому, на проспекті Миру. Того самого, при вході в який кілька років тому  встановлений пам’ятник  чи не найдобрішій  людині в світі —  Святому Папі Іоанну  Павлу ІІ. Свого часу він казав, що таємниця народження маленького Ісуса проходить через ось такі різдвяні ночі, наповнює  всі століття своєю мудрістю, стає на порозі серця кожного із нас.
Перед костелом  віруючі традиційно звели  вертеп. Ще один — дарував людям радість вже у самому Храмі. Ще до святкової літургії його не тільки із захопленням споглядали, а й схиляли перед ним голови у великій повазі й дорослі, і зовсім маленькі  віряни.
Передаючи людям велику правду про святе народження, яку можливо  тільки відчути, але ніяк не зрозуміти чи збагнути, отець Анатолій Білоус мовив про те, що правдива радість криється не в матеріальному, а в глибині нашої душі. Найвищою радістю, за словами настоятеля, в Різдвяні дні, (особливо ж після очищення, посту, сповіді) є наше примирення з Богом, рідними, та із собою. Тож нехай і триває  вона у кожній родині  якомога довше!