Відбувся брифінг керівників головного територіального управління юстиції в Хмельницькій області.

Про те, що реформи, які йшли з Києва, не зупинились на півдорозі до Хмельниччини, свідчать конкретні цифри та факти. Якщо в 2015 році штат управління юстиції області нараховував 1100 осіб, то в грудні 2016 року — уже 520. З них 200 чоловік були призначені на умовах відкритого конкурсу. Більше 354 працюючих — молодь до 35 років.
Державна виконавча служба нашої області оновила минулого року власні кадри на 27 відсотків. Вона провела десяток прозорих відкритих конкурсів.
Як випливає з брифінгу, нова команда юстиції провела в області масштабну реформу з передачі повноважень державної реєстрації до органів місцевого самоврядування. Внаслідок таких змін до місцевих бюджетів області було зараховано понад
8 мільйонів гривень. За ефективністю та вчасністю передачі цих повноважень Хмельниччина посіла минулоріч перше місце в Україні.
Як проінформувала журналістів начальник управління державної реєстрації Світлана Лисюк, в області діє 60 новостворених суб’єктів реєстрації речових прав на нерухоме майно, 34 суб’єкти реєстрації бізнесу, крім того, ці повноваження на сьогодні здійснюють 42 нотаріуси.
 За показником виконання судових рішень ДВС області зайняла друге місце серед областей України. Працівникам виконавчої служби вдалося виконати 50462 рішення, що складає більше четвертини всіх рішень. Такого високого показника, твердять експерти, Хмельниччина ще не мала.
Начальник управління державної виконавчої служби в області Роман Касянюк каже: «Плани були поставлені амбітні і на перший погляд нездійсненні. Однак завдяки системному підходу та наполегливості роботу було поставлено на належний рівень».
Загалом на користь усіх стягувачів ДВС області перерахувала 188 мільйонів 403 тисячі
168 гривень.
«Ефективні реформи в органах державної влади можна й потрібно робити. Більше того, альтернативи цьому шляху, насправді, сьогодні немає. На мій погляд, не лише юстиція, а в цілому Хмельницька область за своїм потенціалом може стати на найвищі щаблі в Україні», — підсумував чималі успіхи керівник головного територіального управління юстиції в Хмельницькій області
Віктор Худняк.