22 січня 1919 року було проголошено Акт Злуки на Софійському майдані у Києві. Дві суверенні українські держави — Українська Народна Республіка й Західно-Українська Народна Республіка — об’єдналися в самостійну соборну державу.

З нагоди свята на мосту через річку Збруч, що з’єднує Хмельниччину і Тернопільщину, де свого часу пролягав кордон між УНР і ЗУНР, зустрілися делегації з представників обласної, районної та місцевої влади Тернопільської і Хмельницької областей, Волочиського і Підволочиського районів, а також представники різних релігійних конфесій, народні депутати України, громадськість. Після традиційного обміну короваями хмельничани і тернополяни з’єднали Державний Прапор, а священики провели спільний молебень.

До присутніх звернулися представники влади та народні депутати України, які у своїх виступах наголошували, що Україна була, є і буде єдиною соборною державою і ніяким ворогам не вдасться нас роз’єднати і перемогти.
Урочистою ходою пройшли учасники до смт Підволочиськ, де поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку та запалили свічку  пам’яті біля меморіальних дошок загиблим воїнам АТО.
Свято продовжилось у районному Будинку культури Підволочиська, де з піднесенням перед присутніми виступили творчі колективи Волочиського та Підволочиського районів.