У місті над Смотричем офіційно стартував туристичний сезон. Цьогоріч його гасло — «Кам’янець активний, Кам’янець спортивний». Організатори триденного заходу, вирішивши залучати до здорового способу життя і подолян, і численних туристів, запропонували розмаїту спортивно- розважальну та пізнавальну програму. Найпомітнішою подією стало встановлення нового рекорду України із найбільшої кількості людей, які хвилину одночасно стрибають на скакалці. Півтори тисячі осіб зібралися минулої суботи на центральному стадіоні міста, щоб побити попередній рекорд киян (352 учасники). Цікаво, що серед рекордсменів були «старі й малі», а також очільники міста. Усі вони отримають сертифікати.

Наступного дня кам’янчани встановили ще й рекорд області за кількістю осіб, які впродовж години одночасно займаються йогою. Відбулося це на території комплексу Старобульварний під наглядом інструкторів. 185 учасників не злякали навіть… град із мокрим снігом. До речі, обидва названі досягнення зафіксувала представник національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.
 Вперше у місті започаткували змагання з напівмарафону «Дві фортеці». Кілька десятків марафонців успішно подолали 22-кілометрову дистанцію між Кам’янець-Подільською і Хотинською фортецями й отримали заслужені відзнаки.
 Любителі екстриму позитивно відгукнулися на нову спортивну естафету з туратлону. Їх чекав біг територією каньйону, сплав річкою, переправа через Смотрич і велогонка. Цікаво, що переможці здобули солідні грошові призи – від двох до п’яти тисяч гривень.
  У рамках відкриття туристичного сезону в Старій фортеці запрацювали: медіа-форум, виставка робіт культурно-мистецького проекту «Військово-польовий АРТ», фестиваль експериментальної археології «Археологічний пікнік», гастрономічний ярмарок з промовистою назвою «Ситий турист – активний турист», музично-розважальна програма «Туршоу», марафон спортивних танців… Для любителів останніх справжнім подарунком став майстер-клас і флешмоб керівника творчого об’єднання Rumber’os art-group, відомого хореографа Амадора Лопеса.