Найголовнішою подією святкування Дня незалежності у Хмельницькому стало відкриття й освячення пам’ятника Героям Небесної Сотні.

Пам’ятник має вигляд голуба, який стоїть на відрубаній голові ворона, що символізує перемогу добра над злом. На його крилі — обриси людей, які загинули під час революції Гідності. На зворотному боці зображення скульптури викарбувано напис «Україна — понад усе!»
Автори роботи— відомі художники та скульптори Микола Мазур (на жаль, нині уже покійний) та Роман Албул. Ще у 2014 році їхня робота перемогла у конкурсі серед десятка інших заявлених.
Пам’ятник Героям Небесної Сотні встановлено на перехресті вулиць Соборна та Героїв Майдану, де раніше стояв пам’ятник кому- ністичному діячеві Затонському. Його у лютому 2014-го повалили активісти.
У відкритті пам’ятника взяли участь представники міської та обласної влади, духовенства, родичі загиблих. У своєму виступі на урочистостях мер Хмельницького Олександр Симчишин зазначив, що тепер кожен з нас матиме місце, куди зможе прийти і стати навколішки чи просто мовчки постояти, дякуючи в думках героям, які віддали своє життя заради України.
Героями Небесної Сотні стали десять представників Хмельницької області: Людмила Шеремет, Дмитро Пагор, Артем Мазур, Анатолій Корнєєв, Володимир Чаплінський, Віталій Васильцов, Олександр Клітинський, Микола Дзявульський, Сергій Бондарчук, Олександр Подригун.
 ***
Урочистості з нагоди Дня незалежності видалися різноманітними й насиченими. На Майдані Незалежності були встановлені намети: усі райони області представляли свої найкращі надбання, влаштували різноманітні виставки, імпровізовані концерти, невеличкі ярмарки.
У місті відбулися майстер-класи з образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, різноманітні виставки, патріотичний велопарад, концерти співочих та танцювальних колективів.
Відбувся також грандіозний парад вишиванок, у    якому взяли участь сотні хмельничан. Усі вони гордо прошкували від Майдану Незалежності до кінотеатру імені Шевченка.
Там же, біля кінотеатру, тривала мистецька програма «Ти у серці нашім, Україно» за участю Хмельницького муніципального естрадно-духового оркестру, народного колективу «Альфа», хмельницького поета-пісняра Миколи Дорожка та рок-гурту «KRUT».