Ну як, ви вже вистояли довжелезну чергу до заповітного віконечка в паспортному столі, аби отримати для своїх чотирнадцятирічних сина чи доньки  паспорт? Прокидалися вдосвіта, добиралися з  села до райцентру й, можливо, це було навіть не раз і не два... Зате тепер можете полегшено зітхнути, бо ж найголовніше зроблено: паспорт у дитини є, відтак, є і субсидія.

 Адже, згідно з ч.2 статті 21 Закону «Про єдиний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України. І, як виявилося, якнайшвидше це треба  зробити тим дітям, сім’ї яких отримують субсидію. Якщо у вашої дитини нема паспорта, нарахування субсидії  припинять.
 Але, як тільки вони нададуть у соціальні служби паспорт, субсидію буде поновлено, причому, з початку опалювального сезону. Тому, шановні, зберіться з силами і подолайте цей шлях. Грійте себе думкою, що, найперше, збережеться субсидія. Що, по-друге, все одно, це треба було б робити через два роки, коли вашій дитині виповниться шістнадцять. І по-третє, перший паспорт у 14-річному віці видається безплатно (наступний необхідно буде отримати у 18, і за нього уже треба буде платити гроші).  Бачите, скільки теплих думок? Може, вони допоможуть вам зігрітися у зимові холоди?..