Спішить листоноша, бо знає: її чекають-виглядають люди у найдальших куточках села. Не лише на своє, замовлене, чекають, чи на пенсію, чи на газету, а й на добру звістку, свіжу новину, сердечне, підбадьорливе слово, від якого жити, добро творити хочеться...


А часто-густо допомогти в господі треба, як попрохають одинокі старенькі бабуся чи дідусь... Принести відро води, дрова до хати чи гній по городу розкидати... Втішити, вислухати болі людські, клопоти і тривоги, на якусь хвильку забувши свій власний біль. Чи розділити разом ту тривогу: «У мене ж брат на війні, як він там...»; «А в мене син...»; « Господи, низпошли нам усім своєї ласки, миру нашій землі, людям — впевненості у завтрашньому дні...»
«Наші працівники люблять свою роботу, ретельно ставляться до обов’язків, стараються виправдати довіру односельців, — тепло відгукується про своїх підлеглих Галина Стахова, начальник Зіньківського відділення поштового зв’язку, що у Віньковецькому районі, яка уже вісім років працює з людьми і для людей. — Шестеро листонош обслуговують Зіньків і Станіславівку, бо це великі села, що ген на багато кілометрів тягнуться у різні боки, вибираючись на круті схили та збігаючи у глибокі долини».
Станіслава Станіславівна Бохняк — досвідчений працівник, уже 24-й рік трудиться, добре знає і справляється зі своєю роботою, уміє до людей знайти підхід. Це її ділянка — 10 звивистих кілометрів села Станіславівки, найдальші кутки Корея та Дубина... Їй на підмогу — молода колега Валентина Іванівна Цверлик: за 9 місяців добре вивчила маршрути. І в роботі зацікавлена, бо подобається спілкуватися з людьми. Галина Михайлівна Грач 22 роки не розлучається з сумкою листоноші, і з людьми села в неї склалися теплі, приязні, довірливі взаємини, бо доброзичлива, відгукується на всі просьби.
Те ж саме каже керівник і про Галину Іванівну Петльовану, Світлану Анатоліївну Вох, Мелітину Францівну Рибак, які від 7 до 10 років працюють у відділенні поштового зв’язку.
На хорошому рахунку ці працівниці й у начальника районного відділення поштового зв’язку Ірини Степанівни Кохан, бо сумлінні в роботі і завше в передовиках з виконання плану.
А листоноші, звісно ж, дякують за розуміння, зацікавленість суспільним життям області, країни, небайдужість своїм односельцям — мудрим людям, багаторічним передплатникам періодичних видань: Федору Дем’яновичу Грачу, Марії Степанівні Пасічник, Дмитрові Павловичу Депутату, Віктору Івановичу Смолюхівському, Францу Антоновичу Плесканю, Олександру Олександровичу Сенчишину, Андрію Івановичу Паламарчуку, Володимиру Войтковичу Костьолку та багатьом іншим.
Непростий нині час для працівників поштових відділень: і передплату треба оформити, і прийняти оплату за комунальні послуги. До речі, зіньківські листоноші йдуть назустріч побажанням людей, приймають оплату рахунків за світло, газ вдома.
Хай же все вам вдається, Бог дарує здоров’я, мир і добробут та береже ваші дороги, шановні листоноші.