Важкі часи переживає  ненька-Україна та її народ. П’ять років поспіль сини та дочки нашої держави змушені захищати рідну землю від нашестя російських вояків на сході України. Ми, віряни релігійної громади Свято-Успенського Храму Православної Церкви України, с. Гвардійське Хмельницького району разом із настоятелем нашої церкви архімандритом  Іовом (Возборським І. П.) молимося за мир в Україні, за владу та військо, вшановуємо тих, хто віддав своє життя за Батьківщину, забезпечуючи спокій  в наших оселях. 

20 вересня 2019 року. Звичайний осінній день. Та для вірян релігійної громади Свято-Успенського Храму Православної Церкви України він особливий, історичний.
Відповідно до п. 1 протоколу № 8 загальних зборів вірян релігійної громади Свято-Успенського Храму Православної Церкви України від 15 вересня 2019 р., в переддень Різдва Пресвятої Богородиці за ініціативи бійців АТО та з благословення настоятеля храму архімандрита Іова, в присутності депутата обласної ради Віктора Вікторовича Бурлика, депутатів сільської ради Валентини Василівни Пастернак та Володимира Григоровича Шеремети, під час звучання Державного Гімну України на будівлі Свято-Успенського Храму встановлений Державний Прапор України.
Зі сльозами на очах віряни дякували односельцям – героям АТО:
Володимиру Станіславовичу Бондарю, Сергію Павловичу Бабію, Сергію Олександровичу Цімару, Володимиру Олександровичу Хмуринському, Павлу Миколайовичу Паславському та Олегу Павловичу Муляру.
Нехай Свята Богородиця завжди оберігає нас усіх і наші родини!
Під час дійства церковний хор виконав пісні: “Україно, молюся за тебе”, “Ісусе, Божий Сину”.
За допомогу та підтримку у наших починаннях щиро дякуємо Віктору Вікторовичу Бурлику, депутату обласної ради.
Особливу подяку висловлюємо правоохоронцям Хмельницького районного відділу поліції та Службі Безпеки України у Хмельницькій області за забезпечення громадського порядку.
Після завершення дійства всі присутні помолилися: “Отче наш...”
Прихожани Свято-Успенського Храму села Гвардійське закликають вірян Православної Церкви України наслідувати їхній приклад.