Сучасні роботи-сапери, цифрові рентгенівські системи, комплекти спорядження, 3D-принтер, навчання інструкторів за натовськими стандартами… Ось далеко не весь перелік допомоги, яку отримали фахівці Центру розмінування командування Сил підтримки Збройних сил України від канадських військових інженерів у рамках  військово-технічної співпраці двох держав.

Тривалий час така взаємодопомога здійснювалася під час підготовки на базі Центру розмінування фахівців зі знешкодження саморобних вибухових пристроїв. Українських саперів, зокрема, забезпечили роботизованими системами та іншими зразками новітнього обладнання. Водночас канадські партнери підтримували українських операторів роботизованих систем, пізніше – інструкторів з такої підготовки, а також забезпечували гарантійне сервісне обслуговування цих комплексів.
У 2019 році розпочато новий етап співробітництва в межах  широкої програми міжнародної технічної допомоги за фінансування уряду Канади, у співпраці та координації з Офісом Управління ООН. Восени 2019-го Центр розмінування отримав першу партію засобів пошуку вибухонебезпечних предметів. Українські сапери отримали і нові портативні цифрові рентгенівські системи для термінового виявлення та аналізу підозрілих предметів. Водночас було розпочато заходи з підготовки в Центрі розмінування власних фахівців з обслуговування та ремонту роботизованих систем.
У грудні 2019 року до військової частини було передано нову партію спеціального обладнання – 15 комплектів наборів гачків, кріплень та карабінів для розмінування, зокрема, великі набори, набори затискачів, набори для доступу до будівель та автомобілів, триноги.
У  січні 2020 року проведено короткотерміновий курс щодо підготовки вітчизняних фахівців із ремонту та обслуговування роботизованих комплексів, а також передано для потреб ЗСУ партію комплектувального обладнання для ремонту і обслуговування роботизованих систем, кілька нових систем і 3D-принтер. А у лютому Центр розмінування отримав партію ІТ-обладнання та 15 комплектів захисного спорядження сапера.
У цілому за час реалізації програми міжнародної технічної допомоги за фінансової підтримки уряду Канади Центр розмінування отримав технічної допомоги загальною вартістю у понад 50 мільйонів гривень.