Нещодавно у Хмельницькому військовому гарнізоні представили нового військового комісара області, ним став полковник Костянтин Радченко.

Перед командирами Хмельницького гарнізону, військовими комісарами районів та міст області виступив начальник штабу – перший заступник командувача військ оперативного командування «Захід» генерал-майор Олег Мікац.
Він зокрема, відзначив, що Хмельниччина була і залишається однією з кращих у Збройних Силах у питаннях забезпечення комплектування військ, у чому є заслуга здорового, згуртованого і компетентного військового колективу. Генерал Мікац висловив упевненість в тому, що з приходом нового керівника цей колектив працюватиме не менш успішно, а область і надалі показуватиме незмінно високий результат.
Після цього, новопризначений обласний військовий комісар, він же начальник Хмельницького гарнізону, відвідав з робочим візитом голову Хмельницької ОДА Дмитра Габінета.
Сторони обговорили окремі питання проведення цьогорічного весняного призову до лав Збройних Сил. Особливу увагу приділили заходам, що спрямовані на запобігання можливого виникнення спалахів захворювання на COVID-19 у військових частинах у зв’язку з прибуттям туди призовників з інших регіонів України. Зокрема наразі розглядається можливість проходження ними самоізоляції після прибуття у військову частину та проведення таким особам ПЛР-досліджень. Сторони домовилися щодо подальшої  координації дій у зазначеному питанні.

Костянтин Радченко народився у 1981 році у Казахстані у м. Семипалатинську. У 2002 році закінчив військовий інститут артилерії при Сумському державному університеті.
Офіцерську службу почав командиром гаубичного самохідно-артилерійського взводу, після чого пройшов ряд посад в артилерійських підрозділах ОК «Схід» та ОК «Південь».
У 2011-2013 роках – слухач Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.
Проходив також службу у штабах оперативних командувань і Командування Сухопутних військ Збройних Сил України, був начальником штабу – першим заступником командира окремої механізованої бригади.
У 2017-2019 роках керував кафедрою загальновійськових дисциплін Військово-юридичного факультету Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.
До призначення на посаду військового комісара був начальником відділу в управлінні підготовки штабу командування територіальної оборони Командування Сухопутних військ ЗСУ.

Фото автора та Олександра Севастянова.