Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 3439

  

Мета проекту – популяризація української книги серед молоді та мешканців Хмельницького і, звичайно, – призи переможцям.

Ще на початку жовтня заступник міського голови Галина Мельник закликала хмельничан долучатися до флешмобу «Плекаємо українську мову». Учасникам пропонували записати мотиваційний ролик тривалістю одна хвилина і викласти його у соціальну мережу з маркером  «#плекаємоукраїнськумову». У відзнятому та змонтованому матеріалі учасники розповідали, які книги вони прочитали, що читають зараз та закликали частіше брати в руки друковану книгу. Переможці цього проекту були визначені методом випадкового вибору через сервіс random.org. і отримали призи від заступника міського голови.

«Читати потрібно багато. Електронна книга це добре, але тоді лише, коли немає друкованої книги. Рекомендую всім читати книги друковані – «живі». Адже кожен хто читає, збагачує свій словниковий запас, розширює своє мислення», – зауважила Галина Леонтіївна.

Перше місце за участь в конкурсі здобула Карина Дуднік, яка отримала статуетку від Хмельницької міської ради та книгу.

Друге місце у колективу дошкільного навчального закладу №2 «Соколятко», що у мікрорайоні Лезневе, звісно, педагоги переконані, що привчати дітей до читання потрібно з найменшого віку. Представники закладу дошкільної освіти отримали туристичну поїздку до Львова.

На третьому місці Анастасія Мартьянова, дівчина тепер має новий портативний зарядний пристрій та нову книгу.