Поліцейський офіцер громади врятував життя старості села

Ще в 1829 році в Лондоні міністром внутрішніх справ Робертом Пілем була створена Служба столичної поліції, як правоохоронна структура саме місцевого значення. На честь засновника Лондонських поліцейських офіцерів нині називають Бобі (скорочено від Роберт), нам вони відомі по високих гостроносих головних уборах, але не всі знають, що крім нагляду за порядком, вони вміють надавати екстрену медичну допомогу і, навіть, приймати пологи.

Як повідомляють у Секторі комунікації поліції Хмельницької області, днями поліцейський офіцер громади капітан поліції Іван Томчишин оформляв порушення правил дорожнього руху в районі села Дем'янківці на Дунаєвеччині. В цей час до нього зателефонував староста одного із сіл та повідомив, що в нього раптово погіршився стан здоров'я і він от-от втратить свідомість, посадовцю стало зле прямо за кермом авто. На щастя, він побачив неподалік автівку ПОГа, котрий якраз оформлював адмінправопорушення, зателефонував йому і попросив про допомогу. 

Не гаючи часу, поліцейський кинувся на допомогу чоловікові, який вже без свідомості сидів в своєму авто. офіцер надав першу домедичну допомогу, викликав швидку та був з чоловіком до її приїзду. Також поліцейський передзвонив одному з водіїв об’єднаної територіальної громади і попросив негайно приїхати на місце події.  Після того як старості надали усі необхідну медичну допомогу, водій ОТГ відвіз чоловіка додому. 

Згодом виявилось, що вчасно надана допомога врятувала людині життя. Староста зателефонував на лінію 102 та подякував за професійні дії капітану поліції Івану Томчишину.