Учасники з Хмельницького, Шепетівки, Дунаївців зайняли призові місця та отримали Дипломи ІІ ступеня, повідомляє пресслужба Хмельницької міської ради.

Всеукраїнський конкурс учнівських навчально-дослідних земельних ділянок був створений та проведений в освітніх закладах з метою вивчення агротехніки, вирощування сільськогосподарських культур, набуття умінь і практичних навичок вирощування овочевих, польових, квітково-декоративних рослин та вирощування екологічно чистої продукції для шкільних їдалень.
За допомогою розроблених методичних матеріалів педагогами-натуралістами, учасники конкурсу розробляли схеми дослідів, проводили фенологічні спостереження за сільськогосподарськими культурами та оформляли дослідницькі роботи.
Також для учасників були проведені семінари-практикуми, консультації в режимі онлайн, спрямовані на підвищення ефективності дитячої дослідницької роботи.
За підсумками журі, до числа переможців конкурсу увійшли призери з Хмельниччини, які були нагороджені Дипломами ІІ ступеня:
– вихованці гуртків «Лікарські рослини», «Юні друзі природи», «Юні садівники» та «Юні рослинники» Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді (Керівники конкурсної роботи: Бацура Р.Г., Кліщар Л.М., Петраш Ю.В.);
– вихованці Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (Керівник конкурсної роботи: Чумак Ірина Миколаївна);
– вихованці гуртка «Лікарські рослини» КЗ ДМР «Станція юних натуралістів» м. Дунаївці (Керівник конкурсної роботи: Бондар Ніна Анатоліївна).