Управління Державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області встановило термін весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Хмельниччини, повідомляє пресслужба Кам’янець-Подільської міської ради.

 У річках та їх кореневих водах, лов заборонено з 1 квітня по 20 травня, на водосховищах, озерах, ставках – з 1 квітня по 10 червня, а в придаткових системах водних об’єктів (протоки, гирла, стариці, меліоративні канали, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені) – з 1 квітня по 30 червня.

Також з 1 грудня 2020 року по 30 червня 2021 року заборонено добувати раків, під час виношування ними ікри, личинок та першої линьки.

Поза цим введено заборони на проведення змагань із спортивного рибальства та підводного полювання та днопоглиблювальні, вибухові, бурові, сейсмологічні роботи, видобуток гравію і піщано-мушлевої суміші.

Пересування будь-яких плавзасобів, за винятком проходу фарватером, транзитного проходу, виконання робіт по встановленню бакенів у випадках надзвичайної потреби також під забороною, крім суден спеціально-уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів на рибогосподарських водних об’єктах, оголошених нерестовищами.