У Хмельницькому відділі поліції відбулася зустріч на тему «Психологічна складова у процесі професійного відбору до лав правоохоронців», повідомляє пресслужба Хмельницької поліції.

Для того, щоб працювати у поліції потрібна не лише фізична підготовка, не менш важлива психологічна складова. Метою проведеного заходу було висвітлення запитань стосовно критеріїв відбору до поліції. На зустрічі учасники обмінювалися досвідом стосовно підготовки майбутніх працівників правоохоронних органів.

Майбутні курсанти повинні бути дуже стресостійкими та володіти високою соціальною відповідальністю. Людина, яка хоче працювати у поліції змушена буде витримувати екстремальні службові ситуації та вирішувати їх, незважаючи на те, що вони пов’язані з небезпекою для життя та здоров’я. Також, кожен майбутній поліцейський повинен розуміти, що рівень психічного напруження буде досить високим і через ненормований робочий день, і через складність професійних завдань.

У зустрічі взяли участь представники Національної поліції:

- члени поліцейської комісії;

- працівники сектору психологічного забезпечення;

- працівники сектору організації відбору та проведення атестування поліцейських;

- патрульна поліція;

- представники Національної Академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького (серед яких — кандидат психологічних наук Галина Топольницька).

У підсумку зустрічі сформувалися домовленості стосовно подальшої співпраці.