Хмельницькому благодійному фонду «Хесед Бешт» виповнилося 22 роки. Фонд створений в першу чергу для розв’язання матеріальних проблем людей, які постраждали від нацизму в роки Другої світової війни, а з часом він узяв опіку над єврейськими общинами Тернопільщини, Рівненщини і Волині.

«Хесед Бешт» освоїв 157 видів соціальних послуг, серед яких – допомога ліками, фінансова підтримка при медичних операціях, придбання одягу, взуття, ковдр, продуктів харчування, оплата комунальних послуг, ремонти житла, придбання складної побутової техніки, гаряче харчування, програма «Банківська картка»… Клієнти Хеседу отримують не лише матеріальні блага. Особливо полюбилися їм історико-культурні та духовно-просвітницькі програми: екскурсії, концерти, відзначення єврейських, державних свят і пам’ятних дат, різноманітні проєкти, серед яких волонтерські і літературно-видавничі, а також комунікативний проєкт, всеосяжна допомога сім’ям та дітям, мистецькі й кулінарні майстер-класи, юридична допомога, медичні консультації, кіноперегляди, музичні вітальні, клуби за інтересами…
22 роки фонд «Хесед Бешт» очолює заслужений працівник соціальної сфери України Ігор Ратушний, талановитий організатор і господарник. Навіть під час карантину та локдауну він вишукав можливість, аби поширення набули волонтерські програми: доставка клієнтам старшого віку та маломобільним ліків, продуктів харчування, гарячих обідів, захисних масок, санітарно-гігієнічних засобів… Всі менеджери освоїли роботу в Зумі, понад сотня клієнтів після 67 років отримали безкоштовно смартфони, щоб брати участь у цікавих онлайн-програмах Хеседу і не втрачати зв’язку з общиною. Тож «Хесед Бешт» має гарну славу не лише в нашій області, а й у державі.