Минулими вихідними дружна громада села Водички Шаровечківського старостинського округу Хмельницької міської територіальної громади зібралася на місцевому стадіоні, щоб провести спортивне дійство «Сила нації». Головна ідея проведення такого заходу, що відбувся за підтримки Хмельницького міського голови Олександра Симчишина – популяризація спорту серед дітей та юнацтва. Забігаючи наперед, скажемо: жителі Водичок продемонстрували, що люди старшого віку можуть дати фору молоді. Ще б пак, адже стільки різновидів цікавих спортивних змагань, майстер-класів, танців, які проходили на стадіоні, змушували навіть кухарів фуд-кортів підтанцьовувати.

Відкриваючи свято, Юлія Сабій – керуюча справами Хмельницької міської ради – привітала жителів села Водички й наголосила: «У кожного громадянина нашої держави обов’язково має бути в серці справжній український дух, який буде підносити та додавати снаги. Підготувавши спортивне свято «Сила нації» в гарному селі Водички, хочемо показати, що ви є важливими для нас, а головне – разом із вами ми готові розвивати та розбудовувати нашу державу».
Депутат Хмельницької міської ради від «Команди Симчишина» Ігор Олійник, який підтримав проведення спортивного заходу в селі Водички, наголосив у виступі, що такі фестивалі в перспективі стануть традиційними, адже вони популяризують спорт і здоровий спосіб життя серед дітей і молоді.
Важливо також наголосити, що проведення фестивалю підтримав та став його співорганізатором староста Шаровечківського старостату Болеслав Бондар.
За українською традицією розпочали фестиваль із заслуховування Гімну України, після чого на стадіоні хлопці та дівчата села Водички взяли участь у танцювальному конкурсі-розминці. А далі, як мовиться, після активного розігріву, щоб трохи відпочити, учасники конкурсу та всі охочі відвідали виставку військової техніки та спорядження, зробивши чимало гарних світлин на згадку.
Загалом програма фестивалю «Сила нації» була досить насиченою, що тільки встигай від одного конкурсу на інший, та й діти, підхопивши ініціативу представників Хмельницької міської ради, проявляли активність на стадіоні, виграючи солодкі призи від них.
Поки на полі відбувалася презентація й майстер-класи нових видів спорту, зокрема регбі-5, всі охочі могли посмакувати рибною юшкою та картоплею на вогні від місцевих кухарів.
Не обійшлося й без приємних сюрпризів на святі. Представник відділення Національного олімпійського комітету в Хмельницькій області Віктор Флентін привітав Володимира Ковтонюка, який у 1980 році разом із учнями школи села Водички брав участь у естафеті олімпійського вогню через нашу область. До речі, це був унікальний випадок, коли одного дня Олімпійський вогонь ніс Володимир Ковтонюк, а наступного естафету перейняли його брати-близнюки — Олександр та Михайло.
Що й казати, свято вдалося на славу: і конкурси цікаві, і їжа смачна, і настрій у жителів Водичок був піднесений, то ж не шкодували оплесків для талановитих і знаних за межами області співаків та композиторів братів Гжегожевських. Всі досхочу потренувалися, потанцювали й, звісно ж, поспівали.
Фестиваль «Сила нації» продемонстрував, що сила держави — в незламності духу та єдності українців, у їхній любові до нашої великої Вітчизни, яку треба прославляти, демонструючи справжню силу духу та міць.