Донорська кров зараз стала надзвичайно затребуваною. На Хмельниччині її використовують не лише для мешканців громади та військовослужбовців, а й для інших областей України, зокрема в зонах бойових дій.

Термін зберігання донорської крові — один місяць. Тому наразі є гостра потреба в забезпеченні резерву крові. З цією метою, як повідомили на сторінці організації “Мій донор”, відбуваються виїзди мобільної лабораторії по громадах Хмельниччини. Транспортний супровід здійснює волонтерська спільнота “Шанс на життя”.
“Наступного тижня забір крові планується у Білогір’ї (10 травня) та Новій Ушиці (12 травня). Детальну інформацію дізнавайтесь з каналів комунікації локальних багатопрофільних лікарень. Донорів приймають із різними групами та резус-факторами”, – йдеться в повідомленні.
Також, Хмельницький обласний центр служби крові продовжує приймати донорів. Як зазначають в закладі, тут потребують усіх груп резус негативної крові. Графік роботи (вулиця Григорія Сковороди, 29): понеділок-п’ятниця з 8:00 по 14:00; субота – з 8:00 по 12:00; неділя – вихідний.
Крім того, можна зареєструватися у локальній базі донорів резерву, заповнивши анкету.