Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 728

До команди лікарів евакуаційного потяга, який ще виконує функції міні-госпіталю благодійного фонду «Лікарі без кордонів — Бельгія», долучилися й дві медичні сестри з Хмельниччини. Вони відгукнулися на запрошення Міністерства охорони здоров’я до медсестер, які мають досвід роботи у відділеннях інтенсивної терапії, попрацювати в міні-госпіталі на рейках.

Після співбесіди з представниками фонду «Лікарі без кордонів» були відібрані найкращі претенденти. У їх числі — медичні сестри Інна Верхогляд, яка має 15 років стажу, та Оксана Степанюк, яка працює медсестрою вже 25 років. Обидві свого часу закінчили Шепетівське медичне училище.
Медичний потяг облаштований у рамках спільного проєкту МОЗ України, незалежної міжнародної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» та Укрзалізниці.
Медсестри долучилися до роботи мінігоспіталю, адже вважають своїм обов’язком допомагати країні під час війни. У медичному потязі є вагон інтенсивної терапії з ліжками для стаціонарних пацієнтів. Потяг транспортує поранених і травмованих з гарячих областей України до Львова та
Львівської області для подальшого спеціалізованого лікування.