КП «Хмельницький міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1» проводить пільгове забезпечення ліками та медичними засобами задекларованого населення

Для забезпечення населення пільгових категорій ліками та виробами медичного призначення в Хмельницькій громаді на поточний рік виділено 4 млн 230 тис. грн. Послуга надається відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2009 р. № 1301 зі змінами «Порядок забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, інших окремих категорій населення медичними виробами та іншими засобами» і Постанови Кабінету Міністрів від 17 серпня 1998 р. № 1303 зі змінами «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань». На ці цілі уже використано 1 млн 137 тис. грн.
Для отримання необхідних ліків або засобів клієнт має звернутися до свого сімейного лікаря за рецептом. Рецепти виписуються на лікарські засоби, які входять до Реєстру оптово-відпускних цін та Протоколів лікування.
Забезпечення осіб з інвалідністю медичними виробами та іншими засобами здійснюється на підставі індивідуальної програми реабілітації (ІПР), оформленої медико-соціальною експертною комісією (МСЕК). Клієнт звертається до свого лікаря, скеровується на лікарсько-консультаційну комісію (ЛКК), де пише заяву, та подає копії документів (паспорт, ІПН, ІПР).
Особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і віднесені до 1 та 2 категорій, на пільгове забезпечення кошти виділяються Управлінням праці та соціального захисту населення.
Від 2018 року було надано 68 слухових апаратів, 5 глюкометрів з мовним виводом та 3 тонометри з мовним виводом.
Заяви на отримання виробів медичного призначення по Постанові № 1301 до Центру подали 190 осіб.
З початком повномасштабного вторгнення російської федерації Центр також почав отримувати гуманітарну допомогу, розподіл якої здійснюється Управлінням охорони здоров’я Хмельницької міської ради. Так, впродовж останнього місяця отримали лікарські засоби та вироби медичного призначення для потребуючих, в тому числі для внутрішньо переміщених осіб.