За тиждень з 26 вересня до 2 жовтня в Україні зареєстрували зниження кількості нових випадків COVID-19 на 3 %. У Хмельницькій області динаміка також позитивна — кількість хворих, у порівнянні з попереднім тижнем, зменшилася на 5,7%. Зокрема, за тиждень з 26 вересня до 2 жовтня на Хмельниччині коронавірусну хворобу діагностували у 2618 осіб, що на 158 менше, аніж тижня перед тим. Захворіли 288 дітей, що на 65 менше, ніж у період з 19 до 25 вересня.

До закладів охорони здоров`я Хмельницької області із COVID-19 минулого тижня госпіталізували 278 громадян, що майже на 40 менше, ніж тижня, що передував. Одужали 2755 осіб.  
На тлі позитивної динаміки зі зменшення кількості нових випадків коронавірусної хвороби, уже третій тиждень поспіль спостерігаємо збільшення смертності. Зокрема, за минулий тиждень через ускладнення, спричинені COVID-19, померли 19 людей, що майже вдвічі більше, ніж на тижні з 19 до 25 вересня.  
Головний державний санітарний лікар Хмельницької області Микола Габрикевич рекомендує дотримуватись протиепідемічних заходів, зокрема, одягати маски у місцях масового скупчення людей та громадському транспорті, дотримуватись соціальної дистанції, регулярно мити руки та використовувати антисептичні засоби. Проте найбільш дієвим захистом від COVID-19 є вакцинація. Вона допоможе уникнути важкого перебігу хвороби та летальних наслідків. Вакцини в амбулаторіях загальної практики-сімейної медицини вистачає, тому після попередньої консультації сімейного лікаря, можна робити щеплення.