«Як позбутися веснянок на обличчі?». Богдана, м. Хмельницький.
Може, не варто? Але, якщо вирішили, то берете 15 г лимонного соку, 5 г гліцерину та 25 г кип’яченої води. Все перемішати. цією сумішшю змащувати на 15 хв місця, де є веснянки, а потім змити теплою водичкою і нанести зволожуючий крем.

«Як вивести бородавки на руках?». Вероніка, м. Хмельницький.
Саме зараз достигла горобина звичайна. Варто декілька разів соком горобини змастити бородавки, і вони зникнуть.
«З перших днів війни мій племінник воює на фронті. Коли в нашому селі церковна служба, я йшла до храму і подавала грамотку «за здоров’я». Зараз до храму не йду, там служать на мові окупантів, які вбивають наших захисників. Як бути? Бачу, сільські люди також вже зрідка йдуть до церкви. В нас забирають віру. Важкий моральний стан. У мене нервові зриви». К., Деражнянщина.
Стан організму людини на 100 відсотків залежить від нервової системи й емоційного стану людини. Окрім медичних препаратів, які діють заспокійливо, можете в аптеці купити 100 г цвіту глоду і 75 г кореня валер’яни. Змішати 2 столові ложки збору звечора покласти в термос і залити двома склянками окропу. Ніч настояти. Вранці процідити. Пити по 100 г 4 рази на день за 30 хв до їди. І щиро моліться за племінника, нашого воїна-захисника. Господь почує ваші молитви. Ми не знаємо промислу Божого, але вже бачимо, як війна, яку розпочав путін, згуртувала українців. Ми вже не ті, що були до війни. Нас справді хочуть позбавити віри, руйнують наші храми. Але це вже є зло, а зло від диявола. І коли кирило іконою благословляє християн-росіян йти вбивати християн-українців, це вже не від Бога. Розповідайте це своїм односельцям, нехай це укріпляє нашу віру в Бога і в нашу Перемогу над ворогом. А те, що до цього часу в московських храмах в Україні співають мовою окупантів, — то скоро все стане на свої місця. Не падаймо духом і віримо в наші ЗСУ.
«Мені робили операцію на кишківнику, а через короткий час виявили в кишківнику синьогнійну бактерію. Як її позбутись?». Артем, Віньківці.
Допоможе настоянка личинок воскової молі. Достатньо пити її по 1 краплі на 10 кг ваги тіла 1 раз на день, але це ще залежить від якості цієї настоянки.
«Більше пів року як в мене змінився характер. Я зробився агресивним. Чую голоси людей, яких біля мене нема. Лікувався. Діагноз — шизофренія. Як її позбутися?». Н., Шепетівка.
У місті Хмельницькому на ринку продають корінь левжеї шафлоровидної. Купіть 50 г цього кореня, подрібніть і залийте 0,5 л горілки. Настояти 10 днів у теплому темному місці, періодично збовтуючи, процідити. Вживайте по чайній ложці 3 рази на день за 30 хв до їди.
Не вживати в їжу яловичину і свинину. Не пити каву, міцний чай, алкоголь, не палити цигарок. Побільше бувати на свіжому повітрі. Кожен день обтиратися рушником вогким з холодною водою. На грудях носити хрестик, посвячений у церкві. Відвідувати церкву і не менше одного разу на місяць причащатися. Поменше дивитися телевізор. Влітку ходити босим по землі. Це все разом з медичними препаратами допоможе вашому зціленню.
«Як позбутися кісти на яєчнику?». Євгенія, Деражнянщина.
Накопайте кореня лопуха, просушіть і ретельно протріть ганчіркою, не мити. Дрібно подрібнити і щільно заповнити літрову скляну банку. Доверху залити горілкою 60-градусною і настояти в теплому темному місці 3 тижні. Вживати 3 рази на день по
1 чайній ложці за 1 годину до їди.Пити один місяць, три тижні перерва і повторити курс лікування. Обстежитися в лікаря.
Пам’ятайте, що передозування цих ліків може призвести до сильного збудження нервової системи.
«Вже давно не можу позбутися лупи. Жодні лосьйони не допомагають. Чи може допомогти народна медицина? І ще — у моєї знайомої запалення яєчника, чим їй можна допомогти?». Марія, Шепетівський район.
Щоб очистити шкіру голови від лупи, народна медицина рекомендує закип’ятити воду і дати їй трішки постояти, щоб всілися солі. Мити голову дитячим милом і споліскувати теплою сироваткою. Робити так через 1-2 дні до тих пір, поки голова повністю очиститься від лупи. А якщо нема терпіння, декому допомагає яблучний оцет, який потрібно кілька разів втирати в шкіру голови. Лупи може не стати вже після двох втирань.
При запаленні яєчника беремо по 100 г трави ромашки лікарської, трави материнки, квітки коров’яка скіпетровидного і 75 г квіток календули. Все подрібнити і перемішати.
3 столові ложки збору цих трав звечора покласти в термос і залити 3 склянками окропу. Ніч настояти. Вранці процідити. Пити по 150 г 4 рази на день за 30 хв до їди.
«Завдяки лікарям, я рак шлунка вилікувала, але боюся, щоб хвороба не повернулася. Що порадите для профілактики?»
с. Нове Село, Ізяславщина.
Від ракових пухлин, а також від радіоактивних опромінень дуже помічний сік свіжої капусти. Можна й використовувати салати з капусти городньої. Капуста також лікує виразку шлунка.
«Моє питання трішки дивне. Я закінчила школу з гарними оцінками. Здобула спеціальність. Маю бізнес і маю сім’ю, але майже все життя відчуваю незадоволення собою. Бізнес втрачаю, в сім’ї неполадки, все гірший стан мого здоров’я. Чи можна все виправити?» Леся.
По-перше, не панікуйте. Проаналізуйте своє життя. Знайдіть те, що ви зробили неправильно. Щоб мати хороші результати, потрібно робити мудрий вибір. Існує прислів’я: «Що посієш, те й пожнеш». Вселяючи душу в тіло людини і посилаючи її на Землю, Господь перед кожною людиною ставить завдання і дає талант. А кожен із нас повинен знайти себе, хоча це дуже важко. А ви, Лесю, не опускайте руки, радійте своїй сім’ї. Відновлюйте бізнес і бережіть здоров’я, ви ще повинні вибавити онуків, правнуків і праправнуків. А Господь вам допомагає, тільки вірте в це.
«Порадьте, чим вилікувати грижу стравоходу. Багато років страждаю. Ліки не допомагають, і стає все гірше». Галина, м. Хмельницький.
Беремо по одній частині кореня алтея, кореня валер’яни, трави чебрецю, листя м’яти. Подрібніть і перемішайте. Одну столову ложку суміші (5 г) залити склянкою води і варити 15 хв. Настояти 50 хв, процідити. Випивати впродовж дня за 6 прийомів.
Спати потрібно напівсидячи, замість води пити «Боржомі» та інші мінеральні води. Їсти маленькими порціями 4-6 разів на день. Їжа повинна бути м’яка і тепла. Останній прийом їжі за 3-4 години до сну. Рекомендовано їсти сир, молоко, киселі з обліпихи, яблук. Пити чай з календули, листя подорожника.

Хай Господь всім допомагає!