Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 434

«Багато років маю серцево-судинні хвороби. П’ю таблетки, але здоров’я від мене втікає. Може, мені використовувати ліки рослинні? Але мій лікар не визнає траволікування. Як бути?» Антоніна, м. Хмельницький.

В Україні лікування травами відоме з глибокої давнини. Мистецтвом лікування володіли наші предки-козаки і особливо козаки-характерники. До цього часу їхні рецепти використовують народні цілителі. Вже у 1736 році в м. Лубни діяла аптека лікарських трав, визнана кращою в Україні.
Рослинні препарати є головним засобом для лікування багатьох хвороб, а особливо серцево-судинної системи і лікування дихальних шляхів. Та лише лікар може сказати, які трави і в якій кількості можна вживати, адже є багато отруйних рослин. Народна медицина для вас рекомендує заспокійливі трави. Купіть соснові бруньки. 2 столові ложки бруньок покласти в емальовану каструльку і залити 1 л води. Варити 7 хв. Ніч настояти. Вранці процідити. Пити по ¼ склянки 4 рази на день за 30 хв до їди.
Для лікування серцево-судинної системи, при серцевій слабкості беремо 200 г трави хвоща польового, 30 г трави споришу і 50 г цвіту глоду червоного. Все подрібнити і перемішати. 2 чайні ложки з верхом збору помістити в термос і залити 200 мл окропу. Настояти 5 год. Процідити. Пити по ¼ склянки 4 рази на день за 30 хв до їди.
«Вже кілька місяців у мене хворіють ясна. Лікар каже, що потрібно їх зміцнювати. Порекомендуйте щось із народної медицини». Галина Сергіївна, Славута.
Достатньо кілька разів пожувати живицю з ялини і ясна будуть здорові.
«Моїй внучці 4,5 року. У неї молочниця, якої не можемо позбутися. Чи є такі трави, що допоможуть?» Марія, Чемерівці.
Столову ложку квіток календули в емальованій каструльці залити 200 мл води і 15 хв варити на малому вогні під кришкою. Зняти з вогню і процідити. Тампончик з чистого бинта змочувати у відварі і змащувати хворі ясна.
Допоможе і трава звіробою, 1 чайну ложку якого звечора покласти в термос і залити 100 мл окропу. Вранці процідити. Невеликими порціями випити протягом дня. Перші 1-2 дні брати менше, чи не буде у дитини алергії на траву звіробою.
«Я з чоловіком і дитиною проживаємо в селі з моїми батьками. Всі працюють, матеріально забезпечені. Хочу ще одну дитинку, але чоловік каже, що це буде після війни. Може, він правий? І що потрібно, аби дитина народилася здоровою?» Олена, Шепетівський район.
Ви щасливі. Є сім’ї, які не можуть мати дітей. Ви матеріально забезпечені і зможете виховати ще одне дитятко. А для того, щоб діти народилися міцні й здорові, необхідно дотримуватися деяких порад.
Перед тим, як укласти шлюб, майбутнє подружжя повинно посповідатися в церкві і причаститися. Обов’язково отримайте батьківське благословення. Повінчайтеся у церкві.
Під час вагітності майбутня мама повинна ходити до церкви і причащатися, а також під час ранкової і вечірньої молитов просити Богородицю про дарування їй здорової дитини.
Не можна зачинати дитинку під час посту та у великі церковні свята, особливо — в страсний тиждень перед Пасхою. Подружжю не можна матюкатися, вживати спиртні напої, наркотичні речовини, палити цигарок.
Новонародженого обов’язково необхідно охрестити в церкві. Ми знаємо, що існують вищі розумні Сили і від наших вчинків, слів і навіть думок залежить стан здоров’я.
«У моєї мами лікарі визнали серцеву недостатність. Чи є рослини, що допоможуть?» Галина, с. Свириди, Ізяславщина.
Допомагає збір лікарських трав. Трава шавлії лікарської — 100 г, трава м’яти — 100 г, цвіт глоду — 100 г, все подрібнити і перемішати. Звечора 2 столові ложки збору помістити в термос і залити 2 склянками окропу. Вранці процідити і пити по 100 г 4 рази на день за 30 хв до їди.
Можна 1 столову ложку трави собачої кропиви настояти в склянці окропу і пити по столовій ложці 5 разів на день. Або по ¼ склянки 4 рази на день за 30 хв до їди.

Хай Господь вам допомагає!