Так приємно споглядати, як в обласному центрі стає щоразу більше прикрашених фасадів будівель у стилі стріт-арт, коли зображення буквально оживають на них, додаючи особливого настрою і краси. А коли мова йде про медичний заклад для дітей, то тут, як кажуть, сам Бог велів.

Відрадно, що минулого понеділка в Хмельницькій обласній дитячій лікарні презентували художню композицію «Оберіг дитинства», яка тепер прикрашає фасад будівлі. Нині, у складний для кожного українця час, — це промінь світла усім маленьким пацієнтам, які перебувають у дитячій лікарні.
Страшна війна відклала запланований капітальний ремонт фасаду лікарні, та волонтери Хмельницького благодійного фонду «Хесед Бешт» відгукнулися на прохання директорки закладу Лілії Брухнової оздобити центральну стіну закладу, щоб зробити обласну дитячу лікарню ще привабливішою для діток. Аби вони приходили туди з радістю та задоволенням, отримували якісне лікування і знали: лікарі закладу завжди готові їм допомогти і підтримати у важкі часи.
Варто додати, що координатор волонтерського напряму Благодійного фонду «Хесед Бешт» Олександр Варфоломєєв залучив до цього проєкту й Хмельницьке професійно-технічне училище №4. Майстри та учні навчального закладу провели оздоблювальні роботи фасаду: утеплили, поштукатурили та пофарбували. А далі естафету перейняли хмельницькі мисткині Олена Семенкова та Наталія Казанцева-Примак. І от «Оберіг дитинства» —  справжнє мистецьке диво — стало окрасою обласної дитячої лікарні.
…Маленькі добрі справи завжди починаються із задуму та реалізації талановитих людей. Як наголосила очільниця КНП «Хмельницька обласна дитяча лікарня» Лілія Брухнова, у цей непростий час ми разом кожного дня в тилу наближаємо Перемогу. І проєкт, який вдалося реалізувати, —  це результат командної роботи. Тепер на фасаді медичного закладу дітки та їхні батьки бачитимуть «Оберіг дитинства», який обов’язково додасть гарного настрою і налаштує на швидке одужання маленьких пацієнтів.