Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 580

«Декілька років лікую бронхіт, але хвороба не відступає. Чи можуть лікарські рослини?» Мирослава, м. Хмельницький.

Для лікування бронхіту та застудних хвороб, грипу беремо: цвіт нагідок і цвіт ромашки лікарської — по 1 столовій ложці, цвіт липи і цвіт бузини — по 3 столові ложки. 1 столову ложку збору залити 250 мл окропу і настояти пів години. Вживати по 50 мл 3 рази на день маленькими ковтками.
«Що рекомендує народна медицина, якщо в молодої мами недостатньо грудного молока?» Валентина, м. Шепетівка.
Останніми роками в зв’язку з агресивністю навколишнього середовища, а також через недостатнє харчування, у молодих мам погіршується робота молочних залоз і лактація.
Спочатку необхідно почистити організм. Для цього в аптеці можна купити траву пол-пала. 2 столові ложки цієї трави в термосі залити 200 мл окропу. Настояти 12 год і пити по 50 мл 4-5 разів на день за годину до їди.
Для підвищення рівня лактації рекомендується взяти траву золототисячника — 1 частину, шишки хмелю — 2 частини, коріння цикорію і листя подорожника по 2 частини, трави деревію — 1 частину. Все подрібнити і перемішати. 3 столові ложки суміші залити 400 мл окропу і настояти 1,5 год. Процідити. Вживати по 80-100 мл 3 рази на день за 30 хв до їди.
Можна використовувати траву щавлії лікарської. Беремо 1 столову ложку щавлії і заливаємо 200 мл окропу. Настояти 10 хв, процідити і пити по 100 мл 3 рази на день за 25-30 хв до їди.
Або — збір трав: коріння кульбаби — 3 частини, корінь і листя кропиви дводонної, квітки безсмертника, квітки глоду колючого — по 2 частини, траву щавлії — 1 частину. 2 столові ложки суміші настояти 30 хв в 200 мл окропу. Вживати по 100 мл 3 рази на день за 30 хв до їди. Курс лікування — 1 місяць. Обов’язково виконуйте рекомендації лікаря.
«Я хворію гіпертонією, часто біль у серці і віддає в ліву руку. Лікуюся, але після прийому ліків через деякий час хвороба повертається. А що радить народна медицина?» Марія,  с. Пашутинці, Хмельницький район.
Пані Маріє, зустріньтесь до цього питання зі своїм сімейним лікарем, щоб проаналізувати стан вашого організму. Лікар підбере ліки, які допоможуть. А зараз купіть траву кропиви собачої, подрібніть і 1 столову ложку цієї трави залийте в термосі 200 мл окропу, настояти 1 год. Пити по 1 столовій ложці 5 разів на день. Здайте аналіз крові на холестерин і на густину крові, може, потрібно почистити судини і розрідити кров.
Також вам допоможе, якщо плоди горобини звичайної і листя кропиви дводомної (7:3) перемішати, 10 г суміші залити 200 мл окропу та на водяній бані нагрівати 15 хв. Настояти 1 год. Пити по ½ склянки відвару тричі на день за 30 хв до їди.
І частіше жуйте шкірку лимона.

Бажаю міцного здоров’я!