Для почесної місії – передати ключі від автомобіля – на Хмельниччину прибув представник норвезької благодійної організації UkrainasFrihetsHjelp Олег Боговін. Дана організація була заснована в перші дні війни кількома небайдужими людьми, серед яких Марина Боговіна з Кам’янця-Подільського та її чоловік Крістен Тініус Торп зі столиці Норвегії Осло.

Як наголосив представник організації: «Наша ціль – допомогти підтримати боєздатність української армії. Від початку війни ми передали різної допомоги на понад 15 мільйонів гривень (теплий одяг, взуття, генератори, медикаменти, продукти харчування, різні технічні прилади) і продовжуємо робити це й надалі. Зараз ми раді, що нам вдалося передати повністю обладнаний автомобіль швидкої допомоги, щоб перевозити поранених військових».
Начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій наголосив, що така карета швидкої допомоги була вкрай необхідна, адже вона працюватиме не тільки для обласної лікарні, а й допомагатиме рятувати життя поранених військових, які потребують термінового транспортування. «Дякую норвезькій благодійній організації та норвезькому народу за підтримку наших військових. Також окремо слова вдячності адресую норвежцю Еріку Холту, який допоміг доправити машину з Норвегії до України у рекордно короткий термін. Разом ми обов’язково переможемо», – сказав Сергій В’ячеславович.
«Потреба саме у такій кареті швидкої допомоги стояла гостро, – зазначив директор Хмельницької обласної лікарні Яків Цуглевич, – адже дуже часто у лікарню доправляють хворих, яких в подальшому потрібно доставити до профільної лікарні. В таких випадках лікарям доводилося звертатися до колег з екстренки». Однак тепер завдяки отриманому автомобілю, лікарі закладу зможуть самостійно вирішувати це питання.
До речі, нова карета швидкої допомоги марки “Volvo” розрахована для перевезення одного хворого, оснащена реанімаційним обладнанням та усім необхідним для його безпечного транспортування.