Наприкінці минулого року розпочалась співпраця та обмін досвідом між Хмельницьким обласним серцево-судинним центром (КНП «ХОССЦ»- ред.) та кардіологічною клінікою Мінаміно (Токіо, Японія). Відбувся онлайн майстер-клас з організації надання медичних послуг та впровадження ефективних кардіореабілітаційних програм для пацієнтів, які перенесли гострі форми ішемічної хвороби серця (ІХС).

І ось нещодавно, за сприяння волонтера Олесі Кирильчук (Olesia Kyrylchuk) та Посольства України в Японії (Embassy of Ukraine in Japan), японські колеги передали закладу набори високоякісних спеціалізованих хірургічних інструментів та аксесуарів.

Ці інструменти допоможуть врятувати багатьох українців, в тому числі військовослужбовців та постраждалих від збройної агресії росії.
«Ми щиро вдячні лікарям Yoshiki Hata, Akira Nikaido та всім співробітникам Minamino Cardiology Hospital, Hachioji Minamino Cardiac Rehabilitation Clinic та NewHeart Watanabe Hospital за солідарність та підтримку!», — йдеться на сайті КНП «ХОССЦ».