Щорічно в другій половині квітня відзначається Всесвітній тиждень імунізації. Про важливість вчасної вакцинації говорять всі провідні дослідження. Лікарі закликають батьків стежити за рутинною вакцинацією своїх діток, відповідно до Календаря профілактичних щеплень та всіх дорослих вакцинуватись від дифтерії та правця кожні 10 років.

З 17 квітня працівники Хмельницьких міських Центрів первинної медико-санітарної допомоги розпочали підготовку до тижня вакцинації. Проводиться верифікація даних, щодо вакцинального статусу дорослих та дітей.
У зв’язку з військовими діями врази зросла загроза захворювання на дифтерію та правець серед дорослого населення. Тому медики вносять в електронні картки пацієнтів вакцинацію АДП-м дорослим, яка зроблена не більше 10 років тому та пропонують вакцинуватись усім, в кого пройшло більше 10 років після вакцинації.
Також запрошуємо керівників організації та підприємства провакцинувати своїх працівників. У разі організації трудового колективу більше 50-ти бажаючих вакцинуватись, на підприємство приїде виїзна мобільна бригада. Для узгодження всіх організаційних питань телефонувати за номером: 0 800 202 103, обрати цифру 1, або 2.
Орієнтовно з 24 квітня в наших закладах у зв’язку з недопущенням спалаху кору, краснухи та паротиту будуть проводитись додаткові заходи імунізації вакциною КПК усім діткам, відповідно до віку, та решті дітей до 18 років, в яких є порушення Календаря профілактичних щеплень.