З жовтня минулого року в області на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 79 тисяч людей.

 Як зазначив начальник головного управління Держсанепідслужби Хмельницької області Ігор Баланюк, пороговий рівень захворюваності не перевищено, тому про епідемію мова поки що не йде. За минулий тиждень, зокрема, захворіло 6 тисяч людей. Згідно з лабораторними дослідженнями, найчастіше зустрічається грип штаму А. Спеціалісти запевняють, що ситуація прогнозована для даного періоду року.
 За словами медиків, у групі ризику перебувають літні люди, діти, вагітні жінки та особи, які мають хронічні хвороби. Оскільки вірус каліфорнійського грипу викликає серйозні ускладнення, зокрема, пневмонії, лікарі наполегливо радять відразу, за перших симптомів захворювання, звертатися до них. І не варто, захворівши, ходити на роботу чи в навчальний заклад, аби не наражати на небезпеку оточення.
 Серед інших загальних рекомендацій – слід частіше мити руки й уникати місць масового скупчення людей.
 Варто зауважити, що в аптеках дуже швидко розкуповуються різноманітні противірусні препарати, тому доводиться оббігати кілька аптечних закладів, аби придбати необхідні ліки. Про те, скільки це все коштує, і говорити страшно. Гаманці у ці дні спустошуються з космічною швид-кістю.
 Попри все, бажаємо всім витримки й міцного здоров’я.