Три тижні тому славутчанин Сергій Потаковський через необережність циркулярною пилкою відтяв собі всі пальці правої руки. Залишилася лиш частина мізинця. Про те, який шок пережив у цей час 24-літній хлопець, годі й казати… Та потрясіння в його батьків було ще більшим, коли в Славутській райлікарні, в яку скривавленого Сергія доставили негайно, повідомили, що пальців вони не пришивають, бо це надто складно. Все, що можуть зробити — це просто зшити рани, щоб зупинити кровотечу. У той же час місцеві лікарі негайно зв’язалися із відділенням хірургії Хмельницької міської лікарні. А через дві години травмований вже лежав на операційному столі.

Як розповів заступник головного лікаря Хмельницької міської лікарні Михайло Григорович Соболь (на фото справа), особливого пацієнта, попри пізній час, в операційній вже чекали.
«Операцію, яку зробили наші мікрохірурги Богдан Валерійович Зембицький та Володимир Дмитрович Сидоренко (на фото ліворуч), мовою авіації можна назвати вищим пілотажем! Пальці пацієнта нам привезли в пакеті. Перший і четвертий були так розтрощені, що там вже не було що пришивати. Тож другий пришили на місце першого, а третій на місце другого – все для того, аби зберегти функцію захвата кисті. Оперували п’ять годин.
Загалом у лікарні маємо трьох обдарованих мікрохірургів. Десяток років вони розвивають цей надзвичайно складний напрям сучасної медицини. Інтелектуальний потенціал травматологічного відділення, можу вам із повною відповідальністю сказати, — надзвичайно високий», — вводить у курс справ наш співрозмовник.
Заходимо до Сергія в палату, й перше, що робить один із його рятівників Володимир Сидоренко, це пропонує доторкнутися до приживлених пальців. Богдан Зембицький  вийти до нас у цей час не може, бо проводить надскладну операцію на хребті.
— Вони теплі, можете переконатися! Та ти ще дівчину цими пальцями, Сергію, будеш обіймати!
Найважчим для лікарів було відновити судини. Через два-три місяці після повного загоєння ран хлопця чекає реконструктивна операція на сухожиллі з тим, аби відновити рухливість пальців.
«У мікрохірургії така операція вважається найскладнішою, тому що ми працювали під оптичним збільшенням в 20-25 разів. Шовний матеріал,  яким  відновлювались артерії,  неозброєним оком побачити не можна, нитка має дев’ять нулів… Реєнплантація —  це операція, вдалий результат якої не може гарантувати сьогодні жоден лікар світу. Ми робили подібні операції неодноразово, за рік їх буває до десятка, але такого успіху, щоб прижилося одночасно кілька пальців, раніше не досягали», — аналізує Сидоренко.
Фахівці кажуть, що  мікрохірургія не завжди призводить до позитивного результату, але здоров’я в самого хірурга таки забирає.  Як би не було, та в цьому випадку життя Сергія Потаковського залежало саме від хмельницьких мікрохірургів. При такій величезній втраті крові до столичних  клінік, які   спеціалізуються  на подібних операціях, славутчанина просто  не довезли б.