Я познайомилася з нею у вересні, чудової теплої днини, коли приїхала у Куражин Новоушицького району писати про сімейну амбулаторію.  Ніна Василівна Димчук,  медсестра з сорокарічним трудовим стажем,  розповідала про свою амбулаторію з великою любов’ю. Відразу відчувалося, що професія для неї — головна справа  життя.

 І ось до редакції звернулася односельчанка Ніни Василівни — Тетяна Пилипчук, молода мама. З проханням надрукувати теплі й вдячні слова для їхньої  шанованої  медсестри:  “Дуже хочу розповісти усім про нашу Ніну Василівну. Це високопрофесійний медик, гарна господиня й мати, просто чудова людина. Багато років жила вона у селі Ставчани. Та згодом повернулася в рідний Куражин. Почала працювати за фахом у нашій амбулаторії. І відразу здобула авторитет й повагу у людей. Ніну Василівну неодноразово обирали депутатом, членом виконкому сільської ради. Нині вона — депутат районної ради.
 У своїй справі — справжній професіонал. Клятви Гіппократа дотримується непорушно, кваліфіковано надаючи медичну допомогу. Пам’ятаю прикрий випадок, який стався з моїм сином на Покрову (храмове свято села) у минулому році:   Владислав ошпарив ніжку. Ніна Василівна, не вагаючись, залишила своїх гостей за святковим  столом і побігла до нас на допомогу. До світанку була в оселі, опікуючись нашим хлопчиком. Як їй не дякувати? Як не згадувати щирим і теплим словом?”
 Далі Тетяна каже, що “коли постало питання про виділення коштів на благоустрій для одного з об’єктів сільської ради, то громада, значною мірою завдячуючи авторитету Димчук, обрала амбулаторію.
 Ніна Василівна виростила чудового сина Олександра. Має дуже приязні стосунки з невісткою Олею. Завжди радіє успіхам онучки-розумниці.
 З роками відремонтувала будинок, завела чимале господарство. Працює всюди, не покладаючи рук.
 Знаєте, якраз сьогодні, 1 листопада, Ніна Василівна святкує свій день народження. І хоч літа цієї хорошої жінки прибувають, я по-доброму заздрю її енергійності та наполегливості. В її оселі сьогодні знову буде багато квітів, багато друзів та багато привітань. Я теж хочу побажати нашій рятівниці міцного здоров’я і многая літа. Дякуємо вам за все добро, що робите для нас!”
 Наша газета приєднується до теплих слів Тетяни Пилипчук. Зичимо Ніні Василівні, шанувальниці “Подільських вістей”, щоб усі її добрі справи повернулися до неї сторицею.