Вже невдовзі жителі обласного центру, хворі на хронічну ниркову недостатність, матимуть змогу проходити процедури гемодіалізу в міській лікарні. Нині там для них створюється відповідний центр, де вже ведеться ремонт.

Досі 67 містян, залежних від так званої «штучної нирки», отримували допомогу в Центрі екстракорпоральної детоксикації при обласній клінічній лікарні. До слова сказати, процедуру, яка триває 3-4 години, треба проходити тричі на тиждень, бо інакше наслідки можуть бути фатальними. В зв’язку з цим хмельничани мали певні незручності, оскільки, поступаючись іногороднім, вони потрапляли на сеанси гемодіалізу в третю або й четверту зміни. Нерідко виникали проблеми з доїздом у пізню годину.
З відкриттям центру, безумовно, подібних труднощів має поменшати. Тим паче, що за рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради кожен з діагнозом хронічної ниркової недостатності отримав одноразову грошову допомогу на транспортні витрати — 1500 гривень. Загальна сума на ці потреби перевищила 100 тисяч гривень.
Для проведення процедур хворі централізовано забезпечуються розхідними матеріалами (магістралі, голки, діалізатори, розчини для діалізу тощо). Крім того, на 50-відсоткове відшкодування вартості препаратів для лікування ускладнень та супутньої патології торік було спрямовано більше 85 тисяч гривень.