Нове сучасне медичне обладнання загальною вартістю понад 10 мільйонів гривень з’явилося у Хмельницькому обласному онкологічному диспансері.

Головний лікар Хмельницького онкологічного диспансеру В’ячеслав Мороз називає поточний рік своєрідним проривом у забезпеченні закладу медичною апаратурою світового зразка.
— Відверто кажучи, обладнання, яким користувалися, морально застаріло і все частіше виходило з ладу. За сприянням допомогти забезпечити заклад вкрай необхідною апаратурою, як діагностичною, так і лікувальною, зверталися до народного депутата України від Хмельниччини, заступника голови комітету у Верховній Раді з питань бюджету Сергія Івановича Мельника. І нардеп допоміг землякам — із Мінрегіонбуду надійшли кошти в сумі
10 мільйонів гривень.
    В’ячеслав Анатолійович розповідає, що за них змогли придбати два апарати УЗД експертного класу, адже старі вже вийшли з ладу і навіть не підлягали метрологічній повірці. Тепер мають апарат УЗД нового покоління, таких, до речі, лише чотири в Україні.
    Серед новинок — два дефібрилятори відомого бренду, дуже надійні у використанні. Забезпечили заклад і моніторами спостереження, що дадуть можливість на відстані слідкувати за фізіологічними параметрами пацієнта на операційному столі та в реанімації. Зрештою, два сучасних операційних столи, які витримують навантаження до 180 кілограмів, більш досконалі, — теж доповнюють об’ємний перелік надто важливих придбань.
— Десять мільйонів гривень стали справді суттєвою підмогою. Крім того, 300 тисяч гривень виділені нашому онкодиспансеру з обласного бюджету. За них плануємо купити підвісну лорвідеосистему, що дозволить впроваджувати нові види операцій. А ще — придбати ректороманоскоп та обладнання для лабораторії.
    Варто згадати, що обласна рада виділила кошти і на новий рентген-апарат, який невдовзі вже буде встановлений. Також у цьому році отримаємо кошти на ремонт комп’ютерного томографа і на препарати для хіміотерапії, — продовжує головний лікар.
    Для заміни вікон і утеплення фасаду онкологічного диспансеру передбачені п’ять з половиною мільйонів гривень із державного фонду регіонального розвитку та 800 тисяч гривень з обласного бюджету.
    Від усього колективу Хмельницького обласного онкодиспансеру В’ячеслав Мороз виносить щиру подяку народному депутату України Сергію Мельнику, депутатам Хмельницької обласної ради, керівникам області за підтримку закладу. Вона, упевнений головний лікар, обернеться допомогою кожному пацієнту онкодиспансеру.