Ця мила сільська жінка приїхала до Хмельницької обласної лікарні у відділення ортопедії та травматології за порятунком від біди, яка так несподівано і невчасно з нею сталася. Готувалася до важливої події — приїзду доньки, котра мала народжувати, і якось схитнулася із табуретки та впала на праву руку. Рука одразу почала боліти і дуже розпухла. Звернулась у Віньковецьку райлікарню. Там встановили перелом і наклали гіпс. Лікар Стасюк запевняв, що все буде добре. Але час минав, а краще не ставало. Знову і знову зверталася до того ж лікаря зі скаргами на біль і малу рухливість розпухлих пальців, і коли той черговий раз сказав, що все нормально, не повірила й поїхала в Хмельницький. Виявилося, що рука складена неправильно, від того сильні болі й відсутність покращення в її моториці. Потрібна нова недешева, з використанням спеціальної пластини, і досить травматична операція, щоб врятувати функціональність правої руки.

таку операцію Надії провели професіонали своєї справи на чолі з Юрієм Івановичем Павлішеним, завідувачем відділення, кандидатом медичних наук, заслуженим лікарем України. За Надію, з котрою перебували в одній палаті, раділи усі разом. Добре, що є люди, які вміють виправляти чужі помилки. Та чому в нашій, наче б то реформованій медицині, не діють європейські правила, за якими лікар, що допустив помилку, особисто оплачує її виправлення, компенсуючи матеріальні та моральні збитки, понесені пацієнтом від його неправильного лікування? Чи враховуються скарги потерпілих пацієнтів при атестації таких лікарів? Чи є комісія, яка розбирає такі випадки для попередження подібних помилок? На ці та інші питання цікаво було б отримати відповідь від керівництва департаменту охорони здоров’я Хмельницької облдержадміністрації.
Додам, що у відділенні ортопедії обласної лікарні 60 ліжок і всі вони заповнені. Наслідки падінь і аварій тут постійно доводиться виправляти і давати людям можливість далі працювати та насолоджуватись здоровим існуванням. Спектр операцій досить широкий: від простих до надзвичайно складних, де результати не завжди залежать тільки від лікарів і медперсоналу. Реакція на оперативні втручання у кожного організму своя. Тому праця лікарів-хірургів, анестезіологів у цьому відділенні не тільки фізично важка, шкідлива через необхідість вдихати всі ті речовини, що використовуються під час операцій, які можуть тривати понад 3-4 години, але й емоційно напружена. Проте лікарі, і середній та молодший медперсонал працюють, як злагоджений механізм. Без нервування та невдоволення, хоча пацієнти трапляються різні. Мабуть, звикли брати приклад із заввідділенням, а він завжди зосереджений і спокійний.
Сьогодні, завдяки фінансовій допомозі Хмельницької обласної ради, що виділила кошти на протезну продукцію, відділення ортопедії складає гідну конкуренцію приватним ортопедичним клінікам Чернівців і Києва та надає іисококваліфіковану допомогу хмельничанам і, буває, виправляють помилки своїх непрофесійних колег.