Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 802

В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, не перестає дивувати українців своїми екстравагантними «кониками». Тож днями порадила українцям якнайшвидше відмовитися від чорної ікри і замінити її на червону.

«Не обов’язково споживати саме чорну ікру осетрових. Поживні вітаміни, мікроелементи та жири, які вона містить, можна знайти і в інших продуктах. Якщо ви не можете відмовитись від цього продукту, то обирати варто ікру перевірених виробників, з відповідним маркуванням на пакуванні. Адже є місця для розведення осетрових, де їх вирощують спеціально. Пам’ятайте, що купуючи неперевірену ікру чи м’ясо осетрових, ви робите свій внесок у їхнє знищення», — зазначила Супрун, закликавши усіх нас перейти на споживання червоної ікри, бо це не загрожує зникненню рідкісних видів риб.
«Також червона ікра нічим не поступається чорній і за вмістом вітамінів. М’ясо деяких риб (наприклад тунця), а також печінка тваринного походження містить набагато більше вітаміну А. Щодо вітаміну Е, то його можна знайти в достатній кількості в соняшниковій олії», — пояснила очільниця МОЗ.
Зважаючи на те, як невпинно «зростає» рівень життя українців, ми зі своїми товстими гаманцями, наминаючи чорну ікру за обидві щоки, і справді стали основною загрозою зникнення рідкісних рибок. Пані Супрун, не знаю, під дією яких препаратів ви роздаєте такі зухвалі «поради», але краще було б, якби ви турбувалися про зникнення іншого рідкісного виду — українського народу. Складається таке враження, що знущатися з нас ви почали вже і відкрито, і цинічно.