Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 560

Відсьогодні якісні медичні послуги стали доступними і для жителів Слобідсько-Кульчієвецької об’єднаної територіальної громади. 14 листопада в с. Шутнівці відбулося урочисте відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

На відкриття медзакладу завітали представники обласної та районної влади, зокрема, тимчасово виконуючий обов’язки заступника голови Хмельницької обласної державної адміністрації Сергій Ткачук,  директор Департаменту охорони здоров’я Хмельницької обласної державної адміністрації Яків Цуглевич, перший заступник голови райдержадміністрації Маріанна Великохатько, голова районної ради Віктор Кривак,  інші районні  посадовці, керівництво Слобідсько-Кульчієвецької  ОТГ та Кам’янець-Подільського районного центру надання первинної медико-санітарної допомоги.
Згідно із  Наказом Міністерства охорони здоров’я, амбулаторія оснащена усім необхідним для надання населенню якісних медичних послуг. Тут є   електрокардіограф, гематологічний аналізатор, експрес-тести на тропонін, вірусні гепатити В і С, ВІЛ-СНІД та вагітність, отоофтальмоскопи, пульсоксиметри, піксометри, глюкометри та вся необхідна для роботи лікарів комп’ютерна техніка.
Наразі в амбулаторії прийом вестимуть  двоє сімейних лікарів. А для того, аби вони мали можливість виїжджати до пацієнтів на виклики, було придбано автомобіль Renault Duster 2018 року випуску. Передбачено проектом і житло для сімейного лікаря.
Загальна кошторисна вартість об’єкта склала 6 832, 322 тисячі гривень. З них 6 135,462 тисячі гривень надійшло з  державного бюджету, 696,860 тисяч на умовах співфінансування виділила Слобідсько-Кульчієвецька ОТГ.

Нагадаємо, що 6 листопада відбулося урочисте відкриття Голосківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, яка обслуговуватиме 4 села — Голосків, Кептинці, Улянівку та Пудлівці.