Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 464

З року в рік Волочиська центральна районна лікарня приємно вражає здобутками й новаціями. Попри усі труднощі, це — вимога сьогодення, якій заклад відповідає сповна. За 85 років із дня його заснування тут склалися свої добрі традиції. Насамперед — це постійний професійний розвиток, запровадження нових технологій, новітніх методик лікування. Це ще й обов’язково висока увага до пацієнтів, колективна єдність.

Крім того, Волочиська лікарня є зразком справжньої турботи про медичний заклад, яку виявляють місцева влада, підприємства, спонсори, благодійники. Надзвичайно великий внесок у розвиток лікарні народного депутата України Сергія Лабазюка. Саме так, спільними зусиллями, щороку одне з відділень лікарні вдається капітально відремонтувати, оснастити сучасною апаратурою, у палатах таких відділень окремі санвузли, нові меблі й т. п.
Рівень європейських стандартів у числі перших забезпечили в хірургічному, травматологічному відділеннях, що дало змогу запровадити, лапароскопічні операції, із заміни кульшових суглобів.
Суттєво змінилися гінекологічне, пологове, дитяче відділення. Останнє досягнення — оновлене відділення екстреної медичної допомоги.
Тож недаремно Волочиська лікарня часто стає своєрідним майданчиком для обміну досвідом, запозичення кращої лікарської, організаторської практики. Нещодавно, до прикладу, вона знову зустрічала гостей — учасників конференції асоціації анестезіологів Хмельниччини.
Перш ніж перейти до розгляду суто професійних питань, лікарі оглянули відділення, в тому числі й інтенсивної терапії, у свого колеги — заввідділенням Петра Штогрина цікавилися розвитком анестезіологічної служби лікарні. Досить позитивними були враження від побаченого в завідувача реанімаційного відділення Хмельницької обласної лікарні Костянтина Карнауха, який висловив задоволення роботою колег у Волочиську і сподівання, що й надалі анестезіологічна служба, інтенсивна терапія набуватимуть розвитку та вдосконалення в цьому закладі.
Для цього є всі підстави, адже, як зазначив під час зустрічі з учасниками конференції виконувач обов’язків голови Волочиської райдержадміністрації Олег Карун, потреби лікарні — завжди були й залишаються в центрі уваги влади. Олег Васильович наголосив, що в колективі закладу чимало молодих спеціалістів, які успішно переймають досвід старших, і професіоналізм волочиських лікарів — поза сумнівом. А кошти, які залишаються на місцях, будуть Про реформу первинної ланки медицини згадав Волочиський міський голова Костянтин Черниченко. Завдяки таким змінам, наголошував він, зросла зарплата медичних працівників первинної ланки. Тож під час реформи вторинної — і влада, і громади, мають продумати кожен крок, кожне рішення, аби воно обернулося на користь людей, аби рівень оплати праці працівників охорони здоров’я був гідним.
– У нас чимало планів щодо подальшого розвитку хірургічного та травматологічного відділень. Хочемо відродити лор-очне відділення, закупити необхідне обладнання і запровадити відповідні оперативні втручання на базі нашої лікарні, — ділиться планами головний лікар Віктор Чубар. — Завдяки тому, що вміємо чути одне одного, вболіваємо за справу разом, Волочиська районна лікарня й стала однією з кращих в області.
З радістю приймаємо в свою сім’ю молодих лікарів. До прикладу, для неонатолога, якого потребує заклад, готові надати квартиру, — додає Віктор Миколайович. — На шляху змін в охороні здоров’я сподіваємося, що наш авторитет тільки зростатиме, що запроваджені новації відкриватимуть нові перспективи — і для лікарні, і для пацієнтів.