Нещодавно за сприяння департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, на базі Хмельницького міського центру «Ветеран», відбулося пленарне засідання ради обласної організації ветеранів України.

Активісти з усіх районів і міст обласного підпорядкування радилися, як організовано відзначити 75-річчя Великої Перемоги у Другій світовій війні та Дня пам’яті й примирення. Цим самим долучитися до всенародного вшанування подвигу захисників Батьківщини, героїчних переможців над кривавим нацизмом, на кращих прикладах виховувати молодь у дусі патріотизму.
Велику тривогу викликають галопуючі реформування напрямів соціального захисту ветеранів і дітей війни та інших вразливих верств населення.
Учасники пленарного засідання ухвалили і надіслали звернення до Президента, Голови Верховної Ради, Прем’єр-міністра України з проханням відшукати можливості у державному бюджеті дофінансування такого важливого лікувального закладу, як обласний госпіталь ветеранів війни, в якому щороку поправляють здоров’я 6 тисяч учасників бойових дій Другої світової війни, воїнів-інтернаціоналістів, АТО, ООС, ліквідаторів аварії на ЧАЕС, дітей війни тощо.
Звернення підписали, крім голови облради ветеранів Володимира Купратого, учасники бойових дій Другої світової війни Григорій Атаманюк та Зельман Єлевич.
У шпиталі відбулося також засідання «круглого столу» з цього питання за участю заступника голови облдержадміністрації Оксани Ситницької, заступника голови обласної ради Валерія Лєскова та народних депутатів України з групи «За інтереси Хмельниччини» Володимира Ватраса, Юрія Заславського, Олени Копанчук, Миколи Стефанчука. Вони з розумінням поставилися до проблем, що виникли на теренах нашого краю, та запевнили, що докладуть усіх зусиль, аби виправити ситуацію.