Відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії Хмельницького військового шпиталю отримало сучасний лазерний терапевтичний апарат «Ліка-терапевт М». Його передав шпиталю в подарунок волонтер Петро Павленко.

Начальник відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії Хмельницького військового шпиталю підполковник медичної служби Олександр Мартинюк каже, що за допомогою цього апарату, у комплексі з іншими заходами, значно успішніше можна лікувати різні хронічні захворювання опорно-рухового апарату, серцево-судинні, гастроентерологічні недуги.
— Апарат «Ліка-терапевт М» призначений як джерело лазерного випромінювання видимого та інфрачервоного спектрів під час процедур лазерної і фотодинамічної терапії. Покращує обмінні процеси на клітинному рівні, стимулює імунітет. Ми й раніше мали в арсеналі подібні прилади. Але то старі моделі, які давно віджили своє, — дякуючи волонтерам і небайдужим громадянам за допомогу, наголосив Олександр Мартинюк.
Начальник шпиталю полковник медичної служби Сергій Мельник підкреслив, що Петро Павленко — давній друг військово-медичного колективу, допомагав шпиталю ще до війни, а з 2014-го і поготів: «Петро Михайлович допомагає нам і сьогодні. Загалом, завдяки підтримці його команди волонтерів, надана допомога обчислюється сотнями тисяч гривень. Це — медичне обладнання, будматеріали, фінансова підтримка запуску вантажно-пасажирського ліфта в лікувальному відділенні. Жодне професійне свято чи масштабні заходи, приміром, конкурс „Берегиня в погонах“, — не минають без цінних подарунків і оберемків із квітами від Петра Павленка. Нам важливо знати і розуміти, що є люди, які в разі потреби підставлять надійне плече. Так і сьогодні. 15 тисяч гривень — саме стільки коштує „Ліка-терапевт М“ — ніби сума невелика. Та це чергове свідчення того, що дружба й братство — найбільше багатство».
Сам добродійник небагатослівний і скромний. Каже, що допомагати військовим лікарям, які повертають до життя і ставлять на ноги захисників України, — святий обов’язок його та команди волонтерів.
На фото: Петро Павленко вручає лазерний терапевтичний апарат «Ліка-терапевт М» начальнику відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії Олександрові Мартинюку.