для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. Зокрема, передбачено 240 медичних закладів по Україні для госпіталізації пацієнтів, чий стан погіршується.

Зазначається, що вибір цих лікарень є спільною позицією голів ОДА, МОЗ та НСЗУ, а пріоритетним критерієм вибору було визначено безпеку пацієнтів: «Госпіталізовані з COVID-19 мають отримувати всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення до іншої лікарні при погіршенні стану, а ті пацієнти, які потрапили до лікарні через інші захворювання, не перетинались з інфікованими коронавірусом пацієнтами та безпечно проходили лікування».
У міністерстві наголосили, що перелік лікарень сформований для госпіталізації пацієнтів, стан яких погіршується: «Пацієнти, які відчувають симптоми COVID-19, не можуть звертатися самостійно до цих закладів охорони здоров’я. Це може загрожувати їхньому здоров’ю. При виявленні симптомів COVID-19 пацієнтам потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю. А при наявності важких симптомів - температура вище 38, яка не збивається, та утруднене дихання - дзвонити до 103»
На офіційному сайті МОЗ також оприлюднили перелік цих медзакладів. Що стосується Хмельницької області — це: КНП “Дунаєвецька центральна районна лікарня”, КНП  “Славутська центральна районна лікарня”ім. Ф.М. Михайлова Славутської районної ради Хмельницької області, КНП “Хмельницька інфекціна лікарня” Хмельницької міської ради.